maandag 03 oktober 2022

A Algemeen

Mensen maken Wassenaar samen mooier

2021 is uitgeroepen tot “Nationale Jaar Vrijwillige Inzet”. Deze week laten we een organisatie aan het woord die niet buiten vrijwilligers kan. Want vrijwilligers maken Wassenaar samen mooier!

Tim Slagtveld is een vrijwilliger die zich jaarlijks inzet voor de jeugd in Wassenaar. Als staflid, en binnenkort bestuurslid, is Tim mede verantwoordelijk binnen de Stichting Spelenderwijs Wassenaar voor de jaarlijks ´Sport- en Speldagen´ in Wassenaar. Dit driedaagse evenement voor ruim 350 kinderen, in de categorie groep 3 t/m de 3e klas van de middelbare school, vindt plaats aan het eind van de zomervakantie.

De voorbereidingen van zo’n groots evenement starten al begin van het jaar en zijn nu in volle gang. Dit jaar wordt het 25-jarige jubileum gevierd wat aangeeft hoe populair deze dagen zijn. Deze Sport- en Speldagen kunnen niet zonder de inzet van vele vrijwilligers die zich bezig houden met de voorbereidingen, sponsoring, de ruim 70 begeleiders van de kinderen, spelondersteuners en EHBO-ers.

Meer dan 100 vrijwilligers zijn elk jaar weer betrokken en verantwoordelijk voor deze dagen. Tim geeft aan dat deze Speldagen voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht afkomst en de grootte van de portemonnee. Ook met Corona moet dit jaar rekening worden gehouden voor ieders veiligheid. Op deze Speldagen kunnen de kinderen hun energie kwijt, maken nieuwe vriendjes en doen weer vele ontdekkingen. En na afloop worden alle vrijwilligers ook nog even in het zonnetje gezet. Want zonder hen zou het niet mogelijk zijn dit te organiseren!

Wellicht dat jij door het verhaal van Tim geïnspireerd raakt en ook anderen wil helpen? Kijk dan op onze website voor vacatures in alle soorten en maten. www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl