zondag 28 november 2021

S Sport

Drukbezochte KNVB Oranjefestival op Blauw-Zwart

Bijna 250 kinderen waren op de vroege zaterdagmorgen van 8 mei present op sportcomplex de Schulpwei. Blauw-Zwart organiseerde voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar een waar voetbalfeest, het KNVB Oranjefestival. De drukte in de meivakantie was niet helemaal onverwachts, het was voor zowel leden als niet-leden een gratis activiteit.

Het Oranjefestival was vormgegeven met een groot parcours aan verschillende oefeningen. Het opblaasbare AH pannaveld en levend tafelvoetbal van Alles....en nog meer! trok veel bekijks. Maar punten schieten in het gatendoek en de snelheid van je schot meten waren net zo geliefd. En wat te denken van de gecreëerde crossbaan? Het leverde meer dan twee uur voetbal- en sportplezier op.

In het programma was ook een pauze opgenomen. In samenwerking met de Albert Heijn Wassenaar konden de kinderen op verantwoorde wijze wat eten en drinken. Vers fruit, suikervrije limonade en de fruitkoekjes waren aan het einde van de dag dan ook strak op. Het ontbrak de jonge deelnemertjes dan ook aan niets. Er gingen na afloop dan ook stemmen op om van dit mooie evenement een jaarlijks terugkerend spektakel te maken.