vrijdag 25 juni 2021

A Algemeen

Natuurgidsenopleiding IVN Den Haag

Eind augustus start in Den Haag een tweejarige IVN-Natuurgidsenopleiding, die in juni 2023 afgerond wordt met een landelijk erkend diploma. Als IVN-gids ben je straks breed inzetbaar voor activiteiten op het gebied van natuureducatie, die IVN Den Haag organiseert. Samen met andere enthousiaste IVN'ers kun je natuurexcursies geven, presentaties, of cursussen voor volwassenen en voor kinderen. Al die activiteiten zijn op vrijwillige basis.

In de opleiding leer je basiskennis van natuur en milieu, zoals: vogels, bomen en planten, zoogdieren, insecten, water, seizoenen, natuurbeheer, en samenhang tussen mens, dier en plant. We besteden ook aandacht aan vaardigheden om kennis over te brengen.

De opleiding is voor actieve mensen die graag hun liefde voor natuur en milieu willen delen en als erkend natuurgids hun kennis daarvan willen overbrengen op anderen.

Ben je enthousiast en wil je meer weten over de aanmeldingsprocedure? Kijk op www.ivndenhaag.nl Op 15 en 19 juni zijn de informatiebijeenkomsten in het Milieucentrum aan de Reigersbergerweg in Den Haag.