donderdag 08 december 2022

N Nieuws

Ada Meltzer draagt voorzittershamer Fietsersbond over aan Antoon Claassen

Ada Meltzer stapte in 2010 in de voetsporen van Roelof van der de Graaf die de Wassenaarse onderafdeling van de Fietsersbond leidde. Daarmee zou zij een lange rit beginnen en elf jaar in het zadel blijven. Zij verzamelde enkele actieve fietsers om zich heen, met wie zij diverse acties organiseerde, zoals de jaarlijkse fietsverlichtingsactie in de herfst, afgesloten met het gratis laten repareren van de verlichting door rijwielhandel Marco aan de Kerkstraat.

Daarnaast voerde het groepje regelmatig overleg met de verkeerswethouder om het fietsen in ons dorp te verlichten en vooral veiliger te maken – zo heeft de Fietsersbond de vinger aan de gemeentelijke pols gehouden. De Fietsersbond en de fietsers in ons dorp zijn haar dan ook veel dank verschuldigd voor haar prestaties in de afgelopen jaren. Overigens blijft Ada Meltzer deel uitmaken van het bestuur.

Nu draagt zij de voorzittershamer over aan Antoon Claassen, die de lijn van Ada Meltzer voortzet maar uiteraard eigen accenten legt en nieuwe initiatieven neemt. “Ik vind het belangrijk om het gemeentebestuur op de huid te zitten – het klinkt misschien niet aardig, maar ik wil wel dat de gemeente rekening houdt met het groeiend aantal fietsers in ons dorp. Verder vind ik het belangrijk om onze leden meer bij ons werk te betrekken,” benadrukt de kersverse voorzitter, “daarom gaan wij De Versnelling uitbrengen, een digitale nieuwsbrief waar ook niet-leden zich gratis op kunnen abonneren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bijschrift archieffoto:
Tweede van links is Caroline Klaver-Bouman (wethouder)
Tweede van rechts Ada Meltzer (Fietsersbond)
In oranje jas, Leonie Zeestraten (Rijkswaterstaat)

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders