zondag 05 december 2021

S Sport

OldStars walking hockey van start in Wassenaar

Op dinsdag 29 juni kunnen ouderen bij HGC in Wassenaar gratis kennismaken met OldStars walking hockey. De clinic is voor oud-hockeyers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen hockeyervaring. Met OldStars walking hockey biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met de Nederlandse Hockey Club De Zestigplussers, een aangepaste spelvorm aan voor hockey op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 29 juni kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kennismaking OldStars walking hockey

De organisatie van de clinic op dinsdag 29 juni is in handen van de ervaren trainers van HGC. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de hockeyclub. De clinic is op de velden van HGC, Buurtweg 120, 2244 AJ Wassenaar. Deelname is gratis. Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen zijn aan te bevelen. Bitje of scheenbeschermers zijn bij deze variant van hockey niet nodig. HGC zorgt voor een stick. De club traint vanaf de kick-off elke dinsdag om 10:00 uur met de eerste groep walking hockeyers.

Het programma voor de kick-off op 29 juni:

09:30 - 10:00 uur Inloop

10:00 - 11:00 uur Training

11:00 - 11:30 uur Gezamenlijke afsluiting met lunch en koffie

De Derde Helft bij HGC

HGC start gelijktijdig met het aanbieden van activiteiten binnen het programma De Derde Helft. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. De ouderencommissie van HGC organiseert vanaf 29 juni wekelijks tal van activiteiten zoals dansavondjes, computerles, yoga, stand up comedy- en literatuuravonden voor alle 55-plussers uit Wassenaar.

OldStars voor alle ouderen

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol meerdere nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!