dinsdag 26 oktober 2021

P Politiek

Ondernemer en Wassenaarse VVD raadslid Iwein Borm: Je kunt als raadslid echt het verschil maken!

Ondernemer en Wassenaarse VVD raadslid Iwein Borm: Je kunt als raadslid echt het verschil maken!


Iwein (34), waarom ben je de lokale politiek ingegaan?

Ik maakte mij druk om met name drie onderwerpen voor ons dorp: (1) zelfstandigheid, (2) financiën en (3) afvalbeleid. In plaats van langs de zijlijn te roepen heb ik mij beschikbaar gesteld voor de raad. Eigenlijk kon ik het er helemaal niet bij hebben met een drukke baan en gezin met twee jonge kinderen. Maar het raadswerk is niet alleen voor gepensioneerden. “If you want something done, ask a busy person”.

Welke onderwerpen heb je op jouw bord?

Ik ben woordvoerder op afvalbeleid, duurzaamheid, onze ambtenarenorganisatie, gemeentelijk vastgoed (waaronder de Paauw), gemeenschappelijke regelingen en inwonersparticipatie. Daarnaast heb ik veel geholpen met het regionaal onder de aandacht brengen van de N44 problematiek.

Wat heb je zoal bereikt?

We doen het altijd samen als fractie, en dat maakt lokale politiek ook zo leuk. Constructief samenwerken met je fractie en collega-raadsleden om het dorp beter te maken. Concrete resultaten zijn er op alle dossiers. Qua afvalbeleid krijgen we volgend jaar een verstandige combinatie van PMD-nascheiding met extra bronscheiding van o.a. keukenafval in de groene bak. Dus niet “alles bij elkaar”, maar ook niet wensdenken. In de regionale energiestrategie hebben we ervoor gezorgd dat meer rekening gehouden wordt met cultureel erfgoed en wijken waar maar beperkte mogelijkheden zijn. De Werkorganisatie Duivenvoorde is opgesplitst en we hebben nu weer een eigen ambtelijke organisatie, waar we via een cultuur van toegepast gezond verstand een leukere en meer efficiënte organisatie neerzetten. De gemeentewerf en het gemeentekantoor worden vrijgespeeld voor integrale herontwikkeling en onze ambtenaren gaan werken vanuit de Paauw. De Paauw wordt de komende jaren voor miljoenen opgeknapt, waarbij verstandig verduurzaamd wordt en waar de samenleving straks ook van een kop koffie kan genieten.


De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan. Wat zou je willen meegeven aan andere betrokken Wassenaarders?

Het raadswerk is veelzijdig, uitdagend en leuk. We doen als Wassenaar in vele regionale samenwerkingsverbanden mee, waarvoor de gemeenteraad ook het hoogste orgaan is. Het raadswerk is dus lokaal maar ook regionaal. Met de Wassenaarse VVD heb je het voordeel van een landelijk netwerk, en tegelijk alle ruimte om lokaal tot standpunten te komen en de inhoud te laten prevaleren. Je kunt als raadslid echt het verschil maken!


De Wassenaarse VVD is op zoek naar enthousiaste mensen die zich binnen ons team willen inzetten voor ons mooie dorp! Interesse? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Iwein Borm