donderdag 29 juli 2021

A Algemeen

Maak vrienden bij Join us

Join us helpt jongeren die zich dag in dag uit alleen voelen en moeite hebben met het maken van vrienden. In Nederland is dat 8% van alle jongeren. Veel van hen weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt deze jongeren samen en maakt ze sociaal sterker.

Sociaal sterker worden
Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In de gemeente Wassenaar starten vanaf september 2021 twee groepen: één voor de leeftijdsgroep 12-18 jaar, en één voor de leeftijdsgroep 18-25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar bij locatie scouting de Paauw op de Dr Mansveltkade 9. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Drempelvrees
“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!
Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. De nieuwe groepen starten in september 2021. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. De Join-us begeleiders van het jongerenwerk Wassenaar hopen in september heel veel nieuwe jongeren te mogen ontmoeten die zich aan willen sluiten bij onze Join-us groepen.