zaterdag 18 september 2021

P Politiek

VVD'ers op vakantie: Monique van Deursen van strand naar heuvelland

In de zomer is er ook het jaarlijkse zomerreces van de Gemeenteraad. Tijd om even andere dingen te doen. Dit jaar heb ik, met echtgenoot en hond, ons strand voor een week vaarwel gezegd en zijn we richting het zuiden van Nederland vertrokken. Op 2,5 uur rijden bevinden we ons in het mooie heuvellandschap van Zuid-Limburg. Gewoon in Nederland met het gevoel dat je in het buitenland bent.

Dichtbij, net als Den Haag bij Wassenaar, ligt Aken in Duitsland. Mooie bezienswaardige stad maar ook gezellig om even te winkelen.

Anders dan Wassenaar, wat gewoon een zelfstandige gemeente is met straks een fijn eigen ambtenarenapparaat, valt onze vakantieplaats onder een samenwerking van een aantal kleinere gemeenten. Sommige bestaan maar uit een paar straten. Dan is het goed om te weten dat Wassenaar gewoon gaat over zijn eigen dingen. En dat inwoners in hun eigen woonplaats terecht kunnen voor bijvoorbeeld het verlengen van paspoort of rijbewijs. Maar ook bouwaanvragen, kapvergunningen, etc. kunnen in Wassenaar geregeld worden. In deze Limburgse streek moet je bijna altijd naar een andere plaats om het te regelen.

Naarmate het vertrek naderde werd het toch wel even anders; niet alleen vanwege Corona. Omdat wij in eigen land verblijven verandert er niets voor wat betreft de Corona maatregelen. Maar de mooie kleine lieflijke, evenals de mooie Maas, veranderden de afgelopen tijd in een gruwelijk monster. Die nietsontziend haar weg zocht om het teveel aan water kwijt te raken. Omdat we op een hoge plek in Limburg verblijven hebben we gelukkig geen overlast ondervonden. Maar bijvoorbeeld een toeristische plaats als Valkenburg is zwaar getroffen.

Waar we in Wassenaar bezig zijn om ons centrum nog mooier te maken en zo meer winkelend publiek te trekken, moet men in Valkenburg in het centrum gewoon weer van onderaf aan beginnen. Wat een klus voor de ondernemers daar. Maar ook veel huizen zijn beschadigd door het geweld.

Gelukkig zijn de regenbuien verdwenen en hebben van we een hele mooie week kunnen genieten. En komen we lekker uitgerust weer terug om in Wassenaar in eerste plaats weer aan de slag te gaan in onze winkel. En kijken we vooruit naar de laatste termijn van deze raadsperiode.

De Wassenaarse VVD is op zoek naar enthousiaste mensen die zich binnen ons team willen inzetten voor ons mooie dorp! Interesse? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DWK Monique Limburg 2021