dinsdag 21 september 2021

S Sport

De 15 zoekt vrijwilligers. Doe mee en ervaar het feest van "De 15"

Zondag 10 oktober is Wassenaar voor de 8de maal gastheer van het mooiste hardloopfeest van Zuid-Holland. 650 lopers rennen vanaf Blauw Zwart 15 kilometer door Wassenaar.

Iedereen is superblij dat dit evenement na een jaar overslaan weer op de agenda staat. De lopers schrijven eerder en in grotere aantallen in dan voorheen.

Langs het parcours worden tussen half drie en half vijf tal van zijwegen afgezet en begeleiden vrijwilligers het verkeer. Dit is een leuke taak omdat er constant enthousiaste lopers passeren en ook supporter vaak bij de kruispunten verzamelen. "De 15" probeert iedereen een plek in de buurt van hun huisadres te geven.

Emely Menken is coördinator van de verkeersbegeleiders. "We hebben totaal op 100 kruispunten mensen staan. Gelukkig vinden veel mensen het leuk om dit ieder jaar te doen. Sommigen helpen zelfs al sinds 2013 ieder jaar mee. Dat komt natuurlijk ook door de gezellige afterparty, waar lopers en vrijwilligers samen nagenieten." verteld ze. "Maar er vallen altijd mensen af of agenda's passen niet. We zoeken dus jaarlijks 20 tot 30 nieuwe mensen om alles weer rond te breien."

Na de laatste loper wordt het parcours vrijgegeven en fietst iedereen achter de bezemwagen naar Blauw Zwart. Daar krijgen ze consumptie munten en kunnen ze, net als de lopers, op de foto. Het regenjackje dat iedere vrijwilliger meekrijgt is een echt Wassenaars collectors item. Het houdt voor velen de herinnering aan een mooie middag levend.

Meld je dus aan op www.de15vanwassenaar.

Logo deDuinrell15 aerofitlj 2018