vrijdag 17 september 2021

N Nieuws

Wassenaarse Slag op plek 18 in ranglijst beste stranden van Nederland

Nederlanders die vandaag het zomerseizoen afsluiten met een laatste stranddag kunnen het beste kiezen voor de badplaats Petten in Noord-Holland. Onder andere de horeca- en uitgaansgelegenheden, parkeermogelijkheden en sportieve activiteiten worden hier namelijk het beste van Nederland beoordeeld. De Wassenaarse Slag vinden we terug op plek 18 in de ranglijst. Weliswaar geen plek in de top tien zoals buurgemeente Katwijk (8) maar wel ver boven Noordwijk (29) en Scheveningen (45). Dit en meer blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl dat Google Reviews van ruim 50 Nederlandse badplaatsen analyseerde. 

Top 10 stranden op eigen bodem

De best beoordeelde stranden van Nederland liggen verspreid over de hele Nederlandse westkust. Het Noord-Hollandse Petten komt als beste badplaats naar voren. Deze kustplaats scoort goed op alle drie de onderzochte onderdelen. Hieronder is de top 10 weergegeven.

1. Petten (Noord-Holland)

2. Scharendijke (Zeeland)

3. Ter Heijde (Zuid-Holland)

4. 's-Gravenzande (Zuid-Holland)

5. Bloemendaal aan Zee (Noord-Holland)

6. Westkapelle (Zeeland)

7. Vrouwenpolder (Zeeland)

8. Katwijk aan Zee (Zuid-Holland)

9. Rockanje (Zuid-Holland)

10. Heemskerk (Noord-Holland)

Bekende badplaatsen als Scheveningen (plek 45), Domburg (41ste) en Noordwijk (29ste) worden opvallend slechter beoordeeld door strandbezoekers. Vooral de parkeermogelijkheden en sportieve activiteiten worden hier relatief negatief gewaardeerd.

Infographic Nederlandse stranden

 


Zwembad infographic door beslist.nl