Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart start competitie met winst na thriller in Aarlanderveen

1 oktober 20213 minute read

Voor de Blauw-Zwart-voetballers is de competitiestart uitstekend verlopen. Na een wedstrijd tussen gastheer Aarlanderveen en de Wassenaarse bezoekers namen de mannen van trainer Jos van der Helm een even zwaar bevochten als spectaculaire overwinning (2-3) mee terug naar ons dorp.

Prachtig voetbalweer, een stroef en dus zwaar veld en een thuisploeg die van’ lange halen, snel thuis voetbal’ hield. De Blauwen van de Lagerberg Verhuisgroep lieten zich in de beginfase duidelijk verrassen door het agressieve lange-lellen-spel van Aarlanderveen. Al na zes minuten stond de 1-0 op het bord door een goed genomen vrije trap. Maar al snel pakten de Wassenaarders het goede combinatiespel, waarmee ze in een serie bekerwedstrijden furore maakten, weer op. Na een fraaie aanval kreeg de jonge en gretige spits Bram Smit de gelegenheid om na een klein kwartiertje via een goed genomen penalty de verdiende gelijkmaker te scoren (1-1).

Blauw-Zwart bleef zoveel mogelijk combineren in een wat rommelige eerste helft. De lange trappen naar voren van de gastheren leverden zo nu en dan gevaarlijke situaties voor de goal van keeper Azar Ghennem van de Blauwen op. De weer naar De Schulpwei in Wassenaar teruggekeerde keeper deed zijn werk echter bekwaam. Omdat het kwalitatief sterke Wassenaarse middenveld met Kim Theil en Dunke Lagerberg door het lange trappenspel van de tegenstander voortdurend werd overgeslagen, was het voor de bezoekers vooral keihard werken en dat gold ook voor de aanvallers, waarbij Iliass Assabban niet gelukkig was met het benutten van de spaarzame kansen.

Het was weer Bram Smit die de ban brak met een score na een door een corner ontstane scrimmage (1-2) De thee en de loterij in de pauze kon daardoor met een goed gevoel over de 1-2-voorsprong voor de Lagerberg Verhuisgroep-boys worden genoten. De Blauwen konden in de tweede helft niet echt doorstoten naar een veilige marge. Een fraaie kopbal van Dunke Lagerberg raakte de paal. Christiaan Krom werd vervangen door Tom van der Marel. De op de bank begonnen Bram den Hollander bracht als invaller voor de moegestreden Bastiaan Hendriksen meer snelheid op de vleugel.

Tot diep verdriet van vooral de vermoeide aanvallers van Blauwe-Zwart (en de grote groep meegereisde Wassenaarse supporters) slaagden de steeds fanatieker jagende Aarlanderveners er in de tweede minuut van de blessuretijd (!) om de bal over de te laat uit zijn doel komende Blauw-Zwart goalie te liften (2-2). De Veners juichten voor het in hun ogen eerlijke gelijkspel. Maar de thriller die deze boeiende pot voetbal was geworden, bleek nog niet ten einde. De op de valreep ingevallen Clemens Westgeest maakte handig gebruik van het accent dat Aarlanderveen op de aanval legde. Hij scoorde heel beheerst de tot in Wassenaar te horen, luid bejubelde 2-3. Zo werd het geloof in combinatievoetbal van de Blauw-Zwartspelers uiteindelijk toch beloond.

Morgen wacht voor Blauw-Zwart de thuiswedstrijd tegen ‘good old’ Lugdunum.