dinsdag 06 december 2022

A Algemeen

Jongerenwerk: Pauze voorlichtingen

In oktober start het jongerenwerk weer met pauze voorlichtingen op de middelbare scholen. De eerste pauze voorlichting staat gepland op 5 oktober bij het Rijnlands Lyceum en 7 oktober op het Adelbert College. Deze pauze voorlichting staat in het teken van de week tegen eenzaamheid. Dit is een landelijke thema week waar het jongerenwerk bij aansluit om extra aandacht te vragen voor eenzaamheid.

Tijdens de pauze voorlichting zullen we ook nog extra promotie doen voor onze Join Us groepen om hopelijk jongeren te werven die zich wellicht wel eens eenzaam voelen of juist behoefte hebben aan meer sociale contacten. We hopen dat we met deze pauzevoorlichting ook de taboe over het onderwerp te kunnen doorbreken en laten zien dat het goed is om het bespreekbaar te maken.

Een pauze voorlichting is een goede manier om op een laagdrempelige manier aandacht te vragen voor een onderwerp bij jongeren. Het jongerenwerk koppelt er een winactie aan om het bereik nog groter te maken en leerlingen naar de tafel te krijgen om deel te nemen aan de winactie. Jongeren vullen dan een briefje in met wat eenzaamheid voor hun betekend en hoe zij denken dat dit doorbroken zou kunnen worden. Het jongerenwerk beoordeeld de antwoorden en kiest hieruit een antwoord die de lading het beste dekt en andere jongeren zou kunnen inspireren. Verder hangen we stellingen op zodat jongeren kunnen nadenken over het onderwerp en met elkaar de discussie aan kunnen gaan. Ook op sociale media zullen we er in de week tegen eenzaamheid extra aandacht aan besteden via diverse post.

We gaan vanuit het jongerenwerk ook aandacht vragen op sociale media voor de landelijke actie om anoniem steekwapens in te leveren tussen 11 en 17 oktober. Je kunt een afspraak maken om anoniem je steekwapens in te leveren in deze week, of om je vuurwapen te laten ophalen. Bel met 0900-8844 voor een afspraak. Je kunt er voor kiezen om anoniem je wapens weg te brengen in Gemeente Wassenaar of te vragen waar een ander inlever punt is in de buurt.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

 

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders