donderdag 28 oktober 2021

E Events

Van Wassenaer Orkest speelt Beethoven, m.m.v. Merel Vercammen n

Ons orkest (VWO) bestaat dit jaar 35 jaar! Op 11 september vierden we dat al door een bezoek te brengen aan en een concert te spelen bij Kasteel Twickel in Delden, de geboorteplaats en favoriete werkplek van componist Unico Van Wassenaer.

Zondagmiddag 24 oktober a.s. willen wij heel graag alle inwoners van Wassenaar en fans van het Van Wassenaer Orkest laten genieten van ons speciale lustrumconcert! Op onze lessenaars staat alleen Beethoven! Diens 250e geboortedag vorig jaar werd nauwelijks gevierd. Corona belette ons en andere muziekgezelschappen hieraan aandacht te besteden. Dat halen we nu in. We spelen in jubileumstemming 3 heel diverse maar stuk voor stuk schitterende werken van Beethoven!

We beginnen met de Ouverture Die Geschöpfe des Prometheus. Ter introductie.
Daarna kunt u genieten van het prachtige Vioolconcert van Beethoven, alom bekend! Wij zijn trots dat Merel Vercammen onze soliste wil zijn! Merel Vercammen heeft met lof diverse concoursen gewonnen, was meerdere keren te zien bij Podium Witteman. Ook was ze veelvuldig te gast op NPO Radio 4 (o.a. in Spiegelzaal, De Muziekfabriek, Een Goedemorgen Met, Opium), op NPO Radio 1 en op TV bij Podium Witteman en Vrije Geluiden. Daarnaast brengt zij regelmatig verrassende cd’s uit (recent “The Boulanger Legacy”) en is zij actief op vele podia.

Na een korte pauze spelen we ter afsluiting van het concert Beethovens 2e symfonie.

U bent van harte uitgenodigd!! Voor kaartjes kunt u terecht bij onze leden of bij Boekhandel De Kler (contant betalen). Onlinekaartjes zijn te koop via www.vanwassenaerorkest.nl .

N.B. Omdat de Messiaskerk 100% bezetting mag hebben betekent dit conform de geldende regels dat wij een Corona-app check doen en zullen vragen naar gezondheidsklachten bij binnenkomst.