Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart verliest onfortuinlijk in turbulente wedstrijd

15 oktober 20212 minute read

Onder een prachtig herfstzonnetje startten twee teams die duidelijk zin hadden in een goede wedstrijd. De supporters waren er ook klaar voor. Het zou anders lopen, veel gele kaarten, irritaties, wisselvallige leiding, onfortuinlijk verlies voor het Lagerberg Verhuisgroep team: 3-4.

Blauw-Zwart zocht direct gretig de aanval via de snelle buitenspelers Iliass op links en Bastiaan op rechts, hetgeen direct al resulteerde in een venijnig schot van Iliass op het doel van TAVV, dat door de keeper prima werd gekeerd.

Het eerste geel werd binnen 10 minuten al uitgedeeld aan een Blauw- Zwarter. In de 10e minuut scoorde Bastiaan vanuit een onmogelijke hoek van dicht bij de 1-0. TAVV was nog niet gevaarlijk geweest. Aanval op aanval ontrolde zich op het TAVV doel. Prima via de vleugels, snelle aanvallen, goed opgebouwd via het middenveld met kansen voor Blauw-Zwart spits Bram Smit (topscorer op dit moment) en ook weer voor de buitenspelers. TAVV stelde er weinig tegenover. Ze hadden duidelijk moeite met de bewegelijkheid en snelheid van het Lagerberg Verhuisgroep team. Uiteindelijk werd de verdediging van Blauw-Zwart toch verschalkt via een dieptepass van TAVV op de spits die de bal oppikte op rand van buitenspel en beheerst scoorde: 1-1.

Tegen het einde van eerste helft kreeg TAVV een vrije trap te nemen op rand 16 meter, die gemakkelijk door keeper Azar Ghenem te pakken zou zijn, maar via een duw in zijn rug, buiten het zicht van de scheidsrechter klaarblijkelijk, de bal op zijn borst kreeg, die terug stuiterde in het veld en simpel werd ingeschoten door de TAVV spits: 1-2. Azar, geblesseerd door die actie, moest later worden vervangen door Landry Noya.

Na rust werd de wedstrijd gedomineerd door, van beide kanten, foute passes. Wel werd er hard gewerkt en ontstonden veel rommelige situaties. De jus van de eerste helft was er wel af. Bij de Blauwen werden wat wissels toegepast: Ime Raaphorst voor Tommy de Jong, Bram de den Hollander voor Ime Raaphorst (geblesseerd). Bastiaan scoorde zijn 2e doelpunt via een mooie voorzet van Bram den Hollander: 2-2, Blauw-Zwart trok feller ten strijde en scoorde via Bram Smit de 3-2! TAVV zat ook niet stil en wist de 3-3 binnen te frommelen.

Het spel werd nerveuzer en onvriendelijk, waar de scheidsrechter geen vat meer op had. In de hectiek van de laatste minuten wist TAVV de winnende treffer binnen te werken.