Skip to content
Fotocredit: WZK Tri-team

Regen van PR’s voor WZK Tri-Team in Rotterdam Marathon

27 oktober 20213 minute read

Daar stonden ze dan eindelijk! In het juiste startvak geposteerd, klaar om de Erasmusbrug over te gaan: de WZK Tri-Teamers, waarvan sommigen tot twee keer toe waren teleurgesteld door het afgelasten van de Rotterdam Marathon, wegens Corona. Volgens velen dé marathon van Nederland. Sommigen namen de kans waar, er waren nog startnummers verkrijgbaar! Een buitenkans om Rotterdam in de herfst te lopen! Gewoon omdat het kan!

Afgelopen zondag was het nu eens niet in prachtige (vaak warme!) voorjaarsomstandigheden, zoals het zich vaak in april voordoet. In ruil daarvoor diende zich een prachtig, rustig en zonnig herfstweertje aan, wat zeer gunstig was voor de lopers, maar zeker ook voor het publiek. Om 10.00 uur werden de eerste marathonlopers dan eindelijk weggeschoten.

Daaraan voorafgaand was er maanden getraind (en opnieuw getraind, en opnieuw….). Voor Benjamin Levi was het de eerste marathon, en hij was er meer dan klaar voor maar voelde de spanning wel. Die viel gelukkig van hem af na het startschot.

Een marathon doe je zeker niet ongetraind, en de weg naar het lopen van een marathon is vaak vol hobbels en uitdagingen. Alleen al door in het startvak van een marathon te staan is er dus al heel wat overwonnen! Het geheim van de marathon zit hem er in dat je moet kunnen genieten van de gehele entourage. 42.2 km lang valt er te genieten van het publiek, de mensenmassa, de muziek. Bij de start is hèt moment van de marathon natuurlijk LeeTowers met “you never walk alone”.

De start was druk, zowel qua publiek als lopers, wat betekende dat er aanvankelijk vaak nauwelijks ingehaald kon worden. Dimitri Schelling kon de eerste 30 km mee met het tempo van Aniek Honsbeek, wat heel goed ging, maar nadat voor de tweede keer de Erasmusbrug gepasseerd werd bij 25 km was het wel zwaarder geworden, aldus Dimitri. Het tempo moest worden aangepast maar het lukte hem ondanks kramp in de laatste kilometers toch netjes te blijven lopen. Aniek leek te vliegen en wist een prachtig nieuw record in de wacht te slepen, vlak na Benjamin die met een geweldig tempo en maar heel weinig verval een puike, eerste marathontijd neerzette! Om zo de Coolsingel op te lopen is een droom voor velen, Benjamin deed het!

Fleur Geerlings en Bas van Staalduinen hielden elkaar de eerste 20 km gezelschap, daarna was het ieder voor zich. Het blijft ondanks de massa waar je in loopt, of zelfs als je als vrienden samen oploopt, toch iets wat je alleen en op eigen kracht moet doen. Fleur was zeer tevreden met haar nieuw PR, prachtig onder de magische 4 uur gelopen. Bas wist zich mentaal erg goed te weren, ondanks dat hij toch wat minder goed was voorbereid met lange duurlopen, bleef hij positief en vastberaden doorgaan. Ook de steun van supporterende vrienden hielp in de moeilijke momenten. Zo wist ook hij, tot zijn eigen grote verbazing naar een PR te snellen! Er liepen dus maar liefst vijf deelnemende Wassenaarse Tri-Teamers naar een PR op de Coolsingel, een unieke gebeurtenis, Daarom hieronder nog even een eregalerij:

Benjamin Levi: 3:23:08
Aniek Honsbeek: 3:25:36
Dimitri Schellings: 3:33:19
Bas van Staalduinen: 3:44.57
Fleur Geerlings: 3:58:09

Ook marathon aspiraties (of een ander hardloopdoel)? Kijk op www.tri-team.nl en volg ons op de socials. Trainen kan op dinsdag- en donderdagavond vanaf het Sterrenbad bij WZK.

compilatiefotokrantRotterdammarathon24 10 2021

Tags

HardlopenMarathon RotterdamWassenaarwedstrijdverslagWZKTri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top