donderdag 09 december 2021

E Events

Engelstalige lezing 'Zaha Hadid - Architectural Superstar' op 9 november a.s.

Dame Zaha Hadid stierf op 31 maart 2016 op 65-jarige leeftijd. Architectuurhistorici van de toekomst zullen haar zeker beschouwen als één van de belangrijkste architecten van het begin van de 21e eeuw. Dame Zaha Hadid werd geboren in Irak, maar Groot-Brittannië werd haar thuis van waaruit zij een internationaal reputatie op het gebied van architectuur opbouwde.

In zijn lezing kijkt Colin Davis naar het bijzondere verloop van haar carrière vanaf de visionaire projecten van de jaren tachtig, via de jaren van frustratie toen haar ontwerpen als 'onmogelijk te bouwen' werden beschouwd, tot de vruchtbare oogst van succesvolle projecten gerealiseerd over de hele wereld in het laatste decennium van haar leven. Zaha Hadid heeft ook gewerkt in Nederland. In 1990 bouwde zij een van de paviljoenen voor 'What A Wonderful World!' voor een tentoonstelling over videoclips in Groningen. Dit videopaviljoen getiteld 'A box of ideas' staat sinds 2008 op bedrijventerrein Fivelpoort in Appingedam.

Colin Davies is architect, voormalig redacteur van The Architects' Journal en tot voor kort hoogleraar architectuurtheorie aan de London Metropolitan University. Hij heeft boeken geschreven als 'Thinking about Architecture', 'Key Houses of the Twentieth Century' en verschillende monografieën over het werk van architecten als Norman Foster, Michael Hopkins en Nicholas Grimshaw. Zijn laatste boek, 'A New History of Modern Architecture' verscheen in 2017.

Voor het registreren voor deze online lezing ga naar: https://theartssociety.org/the-hague Let op! Het is nodig te registreren vóór maandag 8 november 2021. De lezing begint dinsdag 9 november 2021 om 20.00. De kosten zijn € 13,- (vooraf). Een lidmaatschap (acht lezingen en andere activiteiten) is € 65,- per jaar en voor een (echt)paar € 120,-.

The Arts Society The Hague is een onderdeel van de Britse The Arts Society. Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden, onder andere door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. The Arts Society heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.