maandag 08 augustus 2022

S Sport

Blauw-Zwart voetbalt maar één helft

Blauw-Zwart en Nieuwkoop schotelden de toeschouwers een uiterst magere 1e helft voor. De ploegen waren lief voor elkaar en schoven elkaar regelmatig de bal toe. In de 2e helft een gretig Blauw-Zwart, dat uiteindelijk terecht met 2-0 won.

Het was grauw bewolkt boven De Schulpwei en dat leek invloed op de spelers te hebben. Een nauwelijks te pruimen 1e helft met spaarzame hoogtepunten en nog spaarzamere kansen. De mooiste kans was na een half uur voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie toen Ime Raaphorst een prima voorzet afleverde, maar Bram Smit oog in oog met keeper Boekestein de bal over het doel werkte. Ook de bezoekers kregen vlak voor rust een soortgelijke kans, maar die werd eveneens gemist.

Waarschijnlijk zijn er in de kleedkamer van de Blauwen pittige woorden gesproken, want in de 2e helft schoot de ploeg als herboren uit de startblokken. Na een paar minuten liet Iliass Assabban een lage voorzet van zijn schoen vertrekken die door Bastiaan Hendriksen tot doelpunt gepromoveerd werd. Binnen 60 seconden herhaalde Iliass zijn actie, maar ditmaal kon zijn voorzet niet binnen gewerkt worden. Blauw-Zwart was met name op het middenveld heer en meester. De herstelde Dunke Lagerberg sleurde onvermoeibaar over het veld en de langzaam weer in vorm komende

Kim Theil zette de lijnen weer als vanouds uit. Mede door het loopwerk van gifkikker Tom van der Marel en stoomlocomotief Raymond Vosse werd Nieuwkoop naar achteren gedwongen. In de achterhoede werd weinig weg gegeven, waardoor doelman Landry Njoya, die de in Marokko gestrande Azar Ghennem meer dan uitstekend verving, weinig te doen kreeg. En moest hij toch in actie komen, dan deed hij dat rustig en betrouwbaar.

In de 85e minuut kregen de Blauwen op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen. Het was Iliass die de bal zacht maar loepzuiver in de hoek van het doel plaatste: 2-0 en de overwinning was binnen handbereik. Direct na dit doelpunt werden beide doelpuntenmakers onder luid applaus van het publiek gewisseld en werden youngsters Bram den Hollander en Ryan van Lochem ingebracht. Deze wissels toonden meteen het luxeprobleem van trainer Jos van der Helm aan, want beide jongelieden zouden als basisspeler zeker niet misstaan.

Na 93 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Stroobach, die als invalarbiter helemaal uit het nabij Alkmaar gelegen Avenhorn afgereisd was, voor het einde en kon de Lagerberg Verhuisgroep brigade 3 punten bijschrijven.