donderdag 09 december 2021

E Events

Het leefmilieu als bron van inspiratie - Debatavond met Medard Hilhorst

Hoe komt het dat de mens in strijd lijkt met het milieu? Waarom laten we het op een crisis aankomen? In de serie ‘Corona: Crisis of Kans?’ belicht Medard Hilhorst de ontwikkeling van de milieubeweging en met name de filosofische en ethische aspecten. Hoe beleven wij nu onze leefomgeving: als onverschillig, bedreigend, of als iets positiefs?

Medard laat zien hoe leefmilieu een bron van inspiratie is en wat de relatie is met de huidige crisis. Aansluitend op zijn lezing is er ruimte voor onderling debat gemodereerd door Jilles de Klerk.

Medard Hilhorst, emerituspredikant, studeerde technische wetenschappen in Twente en theologie en ethiek in Amsterdam. Hij doceerde meer dan 25 jaar ethiek aan de Erasmus Universiteit en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Kaarten €8,50 koffie/thee/wijn inbegrepen via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-corona-crisis-of-kans-165521969667 (scan de QR code) of 070 5114068 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook online te volgen via livestream voor tickethouders.

Dinsdag 9 november 2021 aanvang 20.00 uur Messiaskerk te Wassenaar