maandag 26 september 2022

N Nieuws

Vrijzinnig in Wassenaar - programma en activiteiten

Volgende week zondag begint de Adventstijd. Dan komt kerst dichterbij. Daarvoor, zondag 21 november is een speciale zondag. Dan staan we stil bij degenen die zijn overleden. We sluiten aan bij een traditie in heel veel kerken waar dat op deze zondag ook gebeurt. Voordat we in de kerstsfeer komen herdenken we eerst degenen die we missen. In een speciale dienst noemen we hun namen.

Je bent van harte welkom. Als je de kerkdienst wilt bijwonen dien je je op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – We vragen je bij binnenkomst om je QR-code te laten zien. Online meeluisteren kan ook. Na afloop plaatsen we ook altijd een terugblik op onze site.

KERKDIENSTEN

Live bij te bewonen en te beluisteren

Zondag 21 november om 10.00 uur én om 12.00 uur - Kerkdienst met Tom Mikkers Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven bij deze kerkdienst te zijn, zal deze kerkdienst twee keer plaats vinden. Predikant Tom Mikkers bespreekt de vraag welke visioenen en vergezichten ons troosten. In deze dienst gaat het ook over het slotvisioen uit het Bijbelboek Openbaringen. Dan daalt de hemelse stad Jeruzalem neer op aarde. Dat beeld verwijst naar een gelukzalige tijd voor iedereen, waarvan de eerste christenen geloofden dat die spoedig zou aanbreken. De vraag is wel, wat zegt zo'n moeilijke tekst uit een heel andere tijd ons nu nog? De dienst van 12.00 uur zal ook online te beluisteren zijn via onze website.

Zondag 28 november – 10. 30 uur – Kerkdienst met Nicoline Swen. Op deze zondag beginnen we met de voorbereiding voor kerst. Het is de Eerste Advent, de eerste zondag in een reeks van vier zondag waren elke zondag een kaars wordt ontstoken. Predikant Nicoline Swen gaat voor. Nicoline Swen studeerde theologie in Amsterdam en was lange tijd betrokken bij het gevangenenpastoraat. Ze is voorganger in Twente en in de Achterhoek. Over haar geloof zegt ze: " Niemand hoeft te voldoen aan een geestelijke norm. Geloof is een geschenk en nooit iets om over te bekvechten. We hebben een verhaal te vertellen maar pas eerst als er geluisterd wordt. Zo probeer ik de verbinding te zoeken.

 

Lange Kerkdam 46

2242 BW Wassenaar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrijzinniginwassenaar.nl