zondag 05 december 2021

K Kunst & cultuur

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Bibliotheek Wassenaar zoekt vrijwillige invalkracht voor in de uitleen

Zoek jij een vrijwilligersuitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Als vrijwilliger ondersteun je onze vaste krachten met het verzamelen en opruimen van boeken, helpen van onze leden en bezoekers met allerhande bibliotheekvragen en hen bovenal gastvrij ontvangen. Geen dag is hetzelfde in de bibliotheek!
Wij zoeken iemand in Bibliotheek Wassenaar die op regelmatige basis kan invallen. Ben jij de enthousiaste vrijwilliger die ons team komt versterken?
Heb je interesse? Neem dan even contact op met Nicole ten Thij (Manager Bedrijfsvoering). Telefonisch via 06 25 144 112. Per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Stille Kracht geeft 5 Bieb Basis abonnementen cadeau

De Stille Kracht Wassenaar stelt 5 bibliotheekabonnementen beschikbaar aan mensen die het financieel minder breed hebben. Ben of ken je iemand die het verdient om een jaar lang te genieten van een gratis bibliotheekabonnement? Laat het ons weten via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 071 561 63 49 of 070 511 36 10 bij Nicole ten Thij. De eerste vijf reacties ontvangen het abonnement cadeau.

Sinterklaas Sneldichter in Bibliotheek Wassenaar
Moeite met je sintgedicht? In Wassenaar komt op zaterdag 27 november en woensdag 1 december een sneldichter om je te helpen!
Kom tussen 13.00 en 15.00 langs en jouw gedicht is klaar terwijl je wacht! De hulp van de Sinterklaas Sneldichter is gratis.

Wij snappen dat je een gedicht maken, soms moeilijk vindt

Daarom zit hier zaterdag 27 november en 1 december een hulp-Sint

Die maakt voor jou een gedichtje terwijl je wacht

Met de gegevens die je voor hem hebt meegebracht.

Vertel wat over die persoon

Dan helpt hij je gewoon!

sinterklaas

Workshop Kerstlichtsnoer maken in Bibliotheek Wassenaar

Staat de kerstboom al bij jou thuis? Met heel veel mooie lichtjes erin? Tijdens de workshop Kerstlichtsnoer maken ga je samen met Joske van de Ontdektuin jouw eigen lichtsnoer maken! 'From scratch' maak je jouw eigen lichtsnoer voor in de kerstboom.
Met koperdraad, striptang en kniptang gaan we aan de slag om de lampjes aan elkaar vast te maken. Aan het eind van de middag ga je met je zelfgemaakte lichtsnoer naar huis.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een (groot)ouder. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zelfstandig meedoen. Maar als je samen met een (groot)ouder wilt komen, mag dat natuurlijk ook!
Woensdag 8 december van 14:30 tot 16:30 | Bibliotheek Wassenaar
Kosten: Leden €7,- / niet-leden €8,-
https://www.obvw.nl/agenda-obvw/workshop-kerstlichtsnoer-maken-met-joske-van-de-ontdektuin.html

Workshop kaarsen maken in Bibliotheek Voorschoten

Maak je Kerst compleet met jouw eigen zelfgemaakte kaarsen!
Het is al bijna kerstmis. De tijd van het jaar voor kaarsjes in het donker. Tijdens deze workshop ga je kaarsen gieten, kaarsen dompelen en kaarsen rollen. Voor het rollen en dompelen gebruiken we bijenwas. Voor het gieten van kaarsen gebruiken we paraffine. Je kunt zelf restjes kaars meenemen. Dit mogen zowel witte als gekleurde restjes zijn. Met deze restjes kaars kun je namelijk weer nieuwe kaarsen maken! Aan het eind van de middag ga je met 3 zelfgemaakte kaarsen naar huis.

Jonge kinderen (3,5 t/m 6 jaar) kunnen meedoen onder begeleiding van een (groot)ouder. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zelfstandig meedoen. Maar als je samen met een (groot)ouder wilt komen, mag dat natuurlijk ook!

Woensdag 15 december van 14:30 tot 16:30 | Bibliotheek Voorschoten
Kosten: Leden €7,- / niet-leden €8,-
https://www.obvw.nl/agenda-obvw/workshop-kaarsen-maken-met-joske-van-de-ontdektuin.html

Kaarsen maken

Filmprogramma Filmhuis Wassenaar
Bestel je tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis. Voor een bezoek aan het filmhuis is een corona toegangsbewijs nodig voor iedereen vanaf 13 jaar.
Neem dit bewijs en een geldig legitimatiebewijs mee.

vr 19 nov 20:00 Hermitage The Power of Art
za 20 nov 20:00 No Time to Die
zo 21 nov 12:30 De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje
zo 21 nov 15:15 Respect
ma 22 nov 20:00 Hermitage The Power of Art
di 23 nov 14:00 No Time to Die
wo 24 nov 20:00 Druk
vr 26 nov 20:00 Eiffel
za 27 nov 20:00 Druk
zo 28 nov 12:30 De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje
zo 28 nov 15:15 Eiffel
ma 29 nov 20:00 Eiffel
di 30 nov 14:00 Respect
wo 1 dec 20:00 No Time to Die