Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Pixabay/DoroT Schenk

Boostercampagne op stoom; mensen geboren in 1989 t/m 1998 kunnen boosterprik halen

2 januari 20222 minute read

De boostercampagne draait op volle toeren. Nu kunnen al mensen die in 1998 zijn geboren een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie. Dit kan alleen online, via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De boosterprik kan gehaald worden vanaf 3 maanden na de laatste vaccinatie of vanaf 3 maanden na herstel van corona.

De GGD roept op om de afspraken online in te plannen om overbelasting van het callcenter te voorkomen. Wie hulp nodig heeft bij het maken van een online afspraak kan ook gebruik maken van een uitlegfilmpje of stap-voor-stap-handleiding. Deze zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. Ook kunnen mensen hulp vragen bij de bibliotheek. Zestigplussers mogen ook bellen voor een afspraak (telefoonnummer 0800-7070). Zij hoeven niet meer op de brief te wachten.

Afspraak aan huis
Mensen die vanwege hun gezondheid niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een extra bericht voor een boostervaccinatie thuis.

MRNA-vaccins
De boosterprik wordt gezet met een mRNA-vaccin (Moderna of Pfizer). Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gehad. Mensen kunnen niet kiezen.

Omikron
Nederland hield tot voor kort nog aan dat de boostervaccinatie 6 maanden na de laatste vaccinatie gehaald kon worden. Vanwege de snelle verspreiding van de Omikron-variant is dit ingekort naar 3 maanden. Hierdoor krijgen snel meer mensen een betere bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19. Dit is in het belang van de volksgezondheid. Het Europees geneesmiddelenbureau EMA (European Medicines Agency) gaf eerder dit jaar groen licht voor een boostervaccinatie 3 maanden na de laatste basisvaccinatie.

Naschrift redactie: voor nadere updates over het ophalen van de boosterprik verwijzen we u naar de website van het RIVM

 

Tags

BoosterprikCoronavaccinatieGGDRIVMWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top