Skip to content
Fotocredit: Pixabay/S. Hermann & F. Richter

Dode vrouw in hotelkamer was Colombiaanse sekswerker

10 januari 202240 second read

De dode vrouw die vorige week maandag werd gevonden in een Van der Valk Hotel in Wassenaar, is de 40-jarige Briza Garces Florez. Ze was transgender, sekswerker en kwam oorspronkelijk uit Colombia. . De vrouw is het slachtoffer geworden van een misdrijf, haar 32-jarige partner zit vast. De man kon op Schiphol worden aangehouden. Dat melden diverse media.

Trans United Europe, een organisatie die zich inzet voor transgender-migranten, laat volgens diverse media weten diep geschokt te zijn over haar dood. Volgens de organisatie woonde Briza al vele jaren in Nederland.

Doneeractie

Inmiddels is een inzamelingsactie gestart voor de begrafenis. ‘De nabestaanden hebben zelf geen financiële middelen om een waardig afscheid te kunnen verzorgen’, zo meldt een vriend die de doneeractie is begonnen. Er is tot nu toe 2.015 euro opgehaald voor de benodigde 5.000 euro. 

Tags

Dode vrouwDoneeractieFemicideHotelkamerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top