Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

TNO-rapport bevestigt: Ruim 90% bescherming tegen coronabesmetting door Shycocan luchtreiniger

10 januari 20223 minute read

Biedt dit een uitweg uit de pandemie? “Waarom zou je geen gebruik maken van reeds bestaande technieken om Corona te bestrijden?” begint Wassenaarder Robert Huisman, distributeur van de Shycocan luchtreiniger zijn verhaal. “Naast de vaccinaties zijn er ook andere mogelijkheden om het virus het hoofd te bieden, waardoor we het normale leven weer op kunnen pakken.”

Huisman duidt hiermee niet alleen op het belang van schone lucht door middel van een goede ventilatie, maar ook op apparaten, die succesvol worden ingezet om de verspreiding van virussen door de lucht tegen te gaan. Het Shycocan apparaat zuivert bijvoorbeeld de lucht met behulp van fotonen, lichtstralen. Een beproefde en voor mensen volkomen ongevaarlijke manier van luchtzuivering, die over de gehele wereld wordt toegepast. Maar Nederlanders laten zich niet zo maar iets aanpraten weet Huisman.

Daarom heeft hij de Shycocan luchtreiniger laten testen door ons eigen TNO. Op internationaal niveau was het apparaat al eerder getest door gerenommeerd onderzoeksinstituten op de bestrijding van verschillende virussen. In de laatste twee jaren heeft het onderzoek zich toegespitst op de bestrijding van het corona virus. TNO kwam, evenals de andere onderzoeksinstituten, tot de conclusie, dat de Shycocan luchtreiniger voor meer dan 90% beschermt tegen besmetting met het corona virus en haar verdere mutaties.

Diverse bedrijven en scholen hebben het apparaat inmiddels aangeschaft. In die bedrijven en op die scholen hebben geen coronabesmettingen meer plaats gevonden. Ook zijn er geen besmettingen meer te herleiden naar deze bedrijven of scholen. De Shycocan beschermt namelijk alle personen binnen een ruimte van 100m2.
Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren kunnen het apparaat aanschaffen. De prijs is redelijk en in het kader van maatschappelijke verantwoordelijkheid biedt Huisman het apparaat aan scholen aan voor de inkoopprijs.

“Het is onvoorstelbaar, dat deze vorm van bescherming niet grootschalig wordt opgepakt door de overheid en door de media”, aldus Huisman.. “De focus ligt nu alleen op het vaccineren, dat steeds weer herhaald moet worden vanwege de nieuwe mutaties die op duiken. En dat terwijl er naast vaccineren ook wel degelijk andere manieren zijn om het virus te bestrijden. De combinatie van luchtzuivering en vaccineren zou daarom de beste aanpak zijn. Bedenk eens hoe fijn het zou zijn als we dit soort apparaten zouden plaatsen in alle scholen, dokterspraktijken, ziekenhuizen, winkels, restaurants en bedrijven. Dan was een lockdown niet nodig en dan zouden we eindelijk weer grotendeels terug kunnen keren naar een redelijk normaal leven.”

Laten we hopen, dat apparaten als de Shycocan luchtreiniger in de nabije toekomst vaak ingezet gaan worden. En dat ons zo een uitweg uit de coronapandemie wordt geboden.

Meer informatie over de Shycocan luchtreiniger en ervaringsverhalen kunt u bekijken in onderstaand filmpje. U kunt ook contact opnemen met Tehacon Medical voor nadere informatie en het (opvragen van het ) TNO testrapport: 085-7608118. 

{youtube}/Vj0bhad0Wuk{/youtube}

 

Tags

InterviewLuchtreinigerRobert HuismanShycocanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top