Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Pexels

Hoe kan ik alarmnummer 112 bereiken als ik doof of slechthorend ben?

14 januari 202234 second read

Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen vanaf via de app 112NL de meldkamer bereiken. De app is ook geschikt voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen. Wie de app downloadt, kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen.

Download de app via de Play Store

App Tolkcontact
Bent u doof of slechthorend, dan kunt u via uw smartphone, tablet of computer een noodoproep doen bij alarmnummer 112. U kunt daarvoor ook de app Tolkcontact gebruiken. Dit kunt u ook doen als u een spraakbeperking heeft. De app is ook te gebruiken voor niet-spoedeisende zaken.

Tags

112NL appAnderstaligAppDoofPolitieSlechthorendTolkcontactWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top