Ga naar hoofdinhoud

In gesprek met lijsttrekker Hubert Schokker

17 januari 20222 minute read

De lijst van het CDA Wassenaar voor de gemeenteraadsverkiezingen bestaat uit 12 actieve en capabele kandidaten. Wassenaarders van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden, maar allemaal verenigd in één doel, om via het CDA Wassenaar, van Wassenaar een nog mooiere plaats te maken voor ons allen om in te wonen.

Hubert Schokker (1977) is op de ALV van 22 december jl. wederom tot lijsttrekker gekozen. Hij werd actief voor de gemeenteraad in 2014. Eerst als commissielid en daarna korte tijd als fractievoorzitter. Sinds 3 juli 2018 is hij wethouder met onder meer financiën, afval en dienstverlening in zijn portefeuille. We spreken hem over zijn ambities voor Wassenaar.

Schokker: “Ik ben verknocht aan onze prachtige gemeente. En wat ben ik trots op ons unieke verenigingsleven en actieve vrijwilligers. Dit maakt het ook zo motiverend om juist hier politiek actief te zijn”. (lees verder onder foto)

Foto Schokker definitief

Hubert is opgegroeid in Wassenaar en bezocht de Sint Jan Baptist school en het Rijnlands Lyceum. Zoals vele Wassenaarse jongeren verliet hij Wassenaar om te gaan studeren. Na afronding van zijn studies economie en filosofie in Rotterdam kwam hij in 2009 weer terug in het vertrouwde Wassenaar. Hubert is getrouwd en heeft twee dochters van vier en vijf. Schokker: “Ik ben nadrukkelijk politiek actief om eraan bij te dragen dat onze kinderen een goede toekomst tegemoet gaan”.

Schokker vervolgt: “Politiek gaat voor mij over het concreet realiseren van idealen. Daarom vind ik het eervol dat ik als wethouder kan bijdragen aan de realisatie van een aantal grote projecten. Zo is de nieuwe gymzaal bijna afgerond, de molen gerenoveerd, en wordt binnenkort begonnen met de bouw van de nieuwe gemeentelijke sporthal bij de Kievieten. En bij dit alles blijft de gemeente financieel solide.”

Hubert is sinds 2008 lid van het CDA. Schokker:“ Het gedachtegoed van het CDA inspireert mij, in het bijzonder het gevoel van gemeenschapszin. Je ziet gewoon hoe belangrijk het is om naar elkaar om te zien, zeker in deze ‘corona-tijden’. Je proeft gewoon de eenzaamheid van de lockdown. Het is mooi om te zien hoe we er het beste van proberen te maken met elkaar. Dit zit hem soms in kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor. De titel van ons verkiezingsprogramma luidt niet voor niets: Samen, voor elkaar ”.

Wil u meer weten over het verkiezingsprogramma of het CDA Wassenaar kijk dan op cdawassenaar.nl of stuur een mail naar secretariaat@wassenaar.cda.nl.

 

Tags

CDAGemeenteraadGR2022IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top