Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Wassenaarse Energie Coöperatie

Succesvolle financiële start van het eerste zonnepanelen project van de WEC

18 januari 202256 second read

Het eerst startkapitaal van ruim € 85.000,– is door totaal 62 Wassenaarders bij elkaar gebracht voor het eerste zonnepanelen project op het dak van het Adelbert College. De belangstelling wat dusdanig groot dat het benodigde bedrag bijna 2,5 maal was overtekend.

We kunnen de komende maanden verder in gesprek gaan met onze beoogd installateur E2 als de externe financiering ook rond is. Er was reeds een intentieverklaring getekend, maar nu kunnen we verdere afspraken gaan maken over de afronding van het project.

Ook de externe financiering is in aanvraag voor de 1e fase, ook daar is de verwachting dat dit binnen nu en 6 weken rond zal zijn. De planning rond de plaatsing van de zonnepanelen door E2 is ook doorgesproken en zal naar alle waarschijnlijkheid gaan plaatsvinden in de mei vakantie, om overlast bij het Adelbert College zoveel mogelijk te beperken.

Wilt u meer weten over onze projecten en/of lid worden? kijk dan op: https://wec-duurzaam.nl/projecten/

Het project Adelbert College, Deijlerweg 163, Wassenaar

  • Circa 580 zonnepanelen
  • Totaal vermogen: 262 kWp
  • Aantal participanten: 62
  • Wij besparen hiermee per jaar circa 126.000 kg CO2
  • Hiermee gaan we circa 63 huishoudens in Wassenaar van duurzame opgewekte stroom voorzien.

Tags

ProjectWassenaarWassenaarse Energie CoöperatieWECZonnepanelen
Back To Top