Ga naar hoofdinhoud

De Wassenaarse VVD: Gezond in Wassenaar

21 januari 20222 minute read

De Wassenaarse VVD heeft voor de komende verkiezingen een lijst met mensen uit de leeftijdscategorieën van 20 tot 70 en met zeer diverse achtergronden. Immers Wassenaar is een woonplaats waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen. Dan is een goede afspiegeling van de bevolking ook van groot belang in de lokale volksvertegenwoordiging.

Gezond kunnen leven is essentieel. Veel is al goed geregeld in Wassenaar, maar er is altijd plek voor verbetering. Voor wie op de een of andere manier verzorging niet (meer) zelf kan regelen en er ook in de naaste omgeving geen mogelijkheid voor is is het van belang dat duidelijk is waar je met een zorgvraag terecht kunt. Mede op herhaaldelijk aandringen van de Wassenaarse VVD komt er één duidelijk toegangsloket. Daarbij is ook van belang een optimale samenwerking binnen het vangnet. Dus, de juiste zorg, op het juiste moment, door de juiste ondersteuner!

Maar gezond leven blijft voor de Wassenaarse VVD altijd ook een eigen verantwoordelijkheid. Juist in deze tijd met Corona is gebleken dat een goede gezondheid belangrijk is. Veel ouderen en jongeren hebben de last van deze pandemie als zwaar ervaren. Helaas zijn de mogelijkheden voor binnen vertier en sport momenteel niet mogelijk, maar Wassenaar is wat dat betreft toch ook een unieke plek. Wij hebben heel veel groen om ons heen waar het mogelijk is om even een kleine wandeling te maken. Of een mooie lange wandeling, of even lekker uitwaaien op het strand. Dat alles wordt op een aantal plekken nog aangevuld met toestellen waar je in de open lucht wat oefeningen kunt doen. Bijvoorbeeld op het grote veld aan de Hofcampweg en sinds kort in het Bos van Palland, gelegen in de strook naast Duinrell.

Onze kandidaten Monique van Deursen, Katya Smit en Ernst Schellekens hebben allen affiniteit met het onderwerp gezondheid en zorg. Monique van Deursen brengt de ervaring op de portefeuille Sociaal Domein mee uit vorige raadsperiodes. Katya Smit brengt haar ervaring mee uit het veld. Zij is werkzaam geweest als Klinisch Psychloog en Orthopedagoog en heeft momenteel haar eigen praktijk. Ook Ernst Schellekens brengt zijn ervaring mee uit het veld. Hij heeft een achtergrond als arbeidsrechtjurist. Inmiddels is hij 16 jaar werkzaam als adviseur integriteit voor verschillende organisaties.

Lijst 1: Wassenaarse VVD: Monique van Deursen, Katya Smit, Ernst Schellekens (op foto van links naar rechts)

Meedenken en meedoen bij de Wassenaarse VVD? Word lid! Kijk op https://wassenaar.vvd.nl

Foto VVD 19 01 2022

Tags

GemeenteraadGR2022IngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top