Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Fam. Woudsma

Janny Woudsma neemt na ruim 46 jaar afscheid van apotheek Wassenaar-Zuid

24 januari 20222 minute read

Op 31 januari aanstaande trekt Janny Woudsma voor de laatste keer de deur van apotheek Wassenaar-Zuid achter zich dicht.

Op haar 18e jaar ging Janny meteen na het afronden van haar opleiding tot apothekersassistente aan de slag in de apotheek, die om de hoek van haar ouderlijk huis in de Albertinestraat lag. Toen Janny trouwde, heeft het kersverse echtpaar vier en een half jaar boven de apotheek aan de Rijksstraatweg gewoond alvorens een huis te krijgen in diezelfde Albertinestraat. Dat was heel prettig, omdat Janny’s ouders dan op hun zoontje konden passen en Janny part time kon blijven werken.

In die ruim 46 jaar heeft Janny veel verschillende medewerkers en apothekers zien komen en gaan. ,,Het werken in een apotheek is in die 46 jaar wel heel erg veranderd”, vertelt haar man Peter, die heeft gevraagd of we dit artikel als verrassing voor Janny willen publiceren. ,,Vroeger moesten ze nog zelf pillen draaien en medicijnen op bestelling maken. Dat is nu allemaal anders. Nu is het een doosje met medicijnen van de fabrikant overhandigen.”

Wat zijn voor Janny de leukste herinneringen aan haar werk in de apotheek?
,,Ik denk, dat Janny de beste herinneringen heeft aan de begintijd. Toen ze alles nog zelf moesten maken. Maar ze heeft altijd met veel plezier gewerkt en heeft het gezellig gehad met haar collega’s. Goed contact hebben met de klanten is haar op het lijf geschreven. Mensen kwamen zelfs speciaal uit Den Haag naar deze apotheek, omdat men daar zo vriendelijk was”, aldus Peter.

Janny zal zich na haar pensionering niet vervelen. Zij heeft de mantel zorg voor haar 95-jarige moeder op zich genomen, ze houdt van lezen en past op haar kleinzoon.
Daarnaast helpt ze regelmatig haar man Peter, die koster is in de Messiaskerk, waar ze ook nog in het koor Rejoice zingt.

Na zesenveertig en een half jaar is het een mooie moment om afscheid te nemen. Janny, geniet van je pensioen!

 

Tags

AfscheidApotheek Wassenaar-ZuidJanny WoudsmaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top