Skip to content
Fotocredit: WeCycle

Zo maakt The British School in the Netherlands in Voorschoten van oude apparaten een verjaardagsfeest

24 januari 20223 minute read

163 scholen zamelden ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten in voor recycling. Namens iedere school die deelneemt aan deze inzamelactie doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. In totaal is deze landelijke e-waste inzameling goed voor een cheque van € 10.000 aan de stichting. Als dank voor hun inzet krijgt de school een beloning, een recyclecertificaat en een bedankje van het team achter Stichting Jarige Job.

Het donatiebedrag helpt Stichting Jarige Job om nog meer kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: “Al jarenlang ondersteunt Wecycle onze stichting, waardoor we ieder jaar bij veel kinderen een verjaardagsbox kunnen bezorgen. Met deze samenwerking komen veel aspecten bij elkaar: extra ondersteuning voor veel gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat maakt deze actie extra bijzonder.”

De inzamelactie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Jan Vlak, algemeen directeur van Stichting OPEN, de organisatie achter Wecycle: “De inzet van scholen is geweldig. Vele doen al jaren mee en zo is er inmiddels een hele generatie kinderen voor wie het heel gewoon is om afgedankte apparaten altijd in te leveren voor recycling.”

Over Stichting Jarige Job
In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautjes, hangen er geen slingers, ballonnen en kunnen zij zelfs niet trakteren. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. € 35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job. De stichting werkt samen met diverse sociale partners en bedrijven. In sommige gevallen leveren de partners gratis spullen, soms tegen inkoopprijs. Daarnaast is Jarige Job afhankelijk van donaties, omdat er ook items moeten worden ingekocht.

Over Stichting OPEN en Wecycle
Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen ze samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren ze campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Tags

British SchoolStichting Jarige JobVoorschotenWecycle
Gerelateerde artikelen
Back To Top