Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Nieuwe ontwikkelingen rondom toekomst O&O gebouw

25 januari 202250 second read

In december 2020 is het oude schoolgebouw (O&O gebouw) aan de Zonneveldweg verkocht aan ManCap Holding. Op het pand zit een gemengde bestemming, waardoor diverse functies passen binnen de regels.

De gemeente heeft vanaf het begin de wens uitgesproken een Wonen-plus voorziening te willen realiseren. Wonen-plus is een vorm van beschermd wonen en gericht op mensen die nog zeer beperkt ondersteuning nodig hebben. Het is de lichtste vorm van begeleiding tot de mensen weer geheel zelfstandig kunnen wonen. Er is met diverse zorgaanbieders die een dergelijke vorm van beschermd wonen aanbieden, gesproken. Het Leger des Heils is de enige gebleken die deze opvang kan realiseren.

Op 18 januari 2022 heeft de gemeente besloten een intentieovereenkomst te tekenen met de eigenaar en het Leger des Heils. Hierin wordt overeengekomen dat in de komende vijf maanden een onderzoek plaatsvindt naar de mogelijkheden en consequenties van een Wonen-plus voorziening in het O&O-gebouw.

Bekijk alle ontwikkelingen rondom het O&O gebouw op de projectpagina op de website van de gemeente.

Tags

GemeenteO&O gebouwWassenaarWonen-plus voorziening
Gerelateerde artikelen
Back To Top