Ga naar hoofdinhoud

Saskia Ettema-Walkate is nr. 2 op de kandidatenlijst bij het CDA Wassenaar!

28 januari 20222 minute read

Saskia Ettema-Walkate is met haar enthousiaste en vriendelijke uitstraling een vertrouwd gezicht in Wassenaar. Wie kent haar niet van een praatje in het dorp of haar bestuurswerk?

Sinds haar inspreken in 2014 over verkeersveiligheid in de Van Hogendorpstraat heeft zij de smaak flink te pakken: zich inzetten voor haar mede bewoners. Zij werd actief in het bestuur van de Vrienden van Wassenaar en merkte dat haar inzet voor het algemeen belang haar eindeloos veel voldoening geeft.

Nadat zij in september 2019 secretaris werd bij het CDA, zet zij nu een volgende stap: op plaats nr. 2 van de CDA-kandidatenlijst om zich de komende vier jaar vol in te zetten voor u allemaal.

Betrokkenheid met elkaar is voor haar de basis. Samen met elkaar ons dorp leefbaar en veilig maken. Ze is een echte doorzetter met hart voor de zaak. Haar netwerk in Wassenaar is groot en zij weet mensen voor zich te winnen. Door haar bestuurswerk heeft zij kennis van actuele dossiers en weet zij hoe de hazen lopen.

Na haar initiatief om het blok Zuylen/Havenstraat/gemeentewerf bij het Buurtplatform Centrum te krijgen maakte zij zich namens de buurt sterk voor de juiste aanpak van de gemeentewerf.

Saskia: “Ook bij concrete plannen is een visie noodzakelijk als basis en richting voor het hele traject. Daar zal ik op hameren bij ieder dossier. Daarnaast is tijdig betrekken van de inwoners onontbeerlijk om tot een breed draagvlak te komen.”

Als lid van de Klankbordgroep Verkeer schreef zij de “Verkeersvisie Zuylen” met daarin oplossingen voor de toenemende drukte in het centrum.

Saskia, opgegroeid in Oegstgeest, studeerde rechten in Utrecht. In die jaren verbleef zij ook in Amerika, Spanje en Frankrijk. Zij begon haar loopbaan als gerechtssecretaris bij de sector Kanton van de Rechtbank Den Haag. Een overstap naar het ministerie van Buitenlandse Zaken bracht haar naar Brussel, waar zij op de Permanente Vertegenwoordiging het Nederlandse bedrijfsleven wegwijs maakte in internationale EU-aanbestedingen. Sinds 2007 woont zij in Wassenaar. De afgelopen jaren zet zij zich voltijds in voor haar gezin en ons dorp.

Saskia (1969) is getrouwd en heeft drie dochters van 13, 11 en 8 jaar. Als voorzitter van de Medezeggenschapsraad op de Bonifaciusschool behartigde zij de belangen van ouders. Communicatie was een succesvol speerpunt.

Saskia, ook wijkcontactpersoon bij de St Willibrorduskerk: “als geen ander weet ik dat contact met elkaar het allerbelangrijkste is!”.

Koffie drinken met Saskia? Mail naar: secretariaat@wassenaar.cda.nl.

SaskiaWalkate

Tags

CDAGemeenteraadGR2022IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top