Ga naar hoofdinhoud

VVD Wassenaar: een veilig en schoon dorp

28 januari 20223 minute read

Een veilig en schoon dorp klinkt logisch, maar dat komt niet vanzelf. Ook hier zijn keuzes te maken. Vaak zijn dat financiële keuzes maar ook keuzes voor de inrichting van onze leefomgeving. Voor de Wassenaarse VVD is het belangrijk dat inwoners zich dag en nacht veilig voelen. Op straat, op school, op de werkvloer en thuis. Lijsttrekker Caroline Klaver-Bouman: “Verkeersveiligheid is belangrijk voor de VVD.

Alle verkeersdeelnemers; fietsers, voetgangers, automobilisten én spelende kinderen moeten zich veilig voelen op straat. Dit betekent dat bij wegonderhoud, veiligheid de hoogste prioriteit krijgt. Dit jaar wordt bijvoorbeeld de Wittenburgerweg opgeknapt. Het is belangrijk dat de oversteek naar de bushalte halverwege deze weg veiliger wordt. De snelheid van de auto’s bij dit punt moet omlaag en de oversteker moet zelf beter zicht hebben en beter gezien worden.” De toename van het aantal fietsers en de snelheid van de fietsers heeft ook gevolgen voor hoe wij onze wegen inrichten. Veiligheid op straat en thuis is mede afhankelijk van de nabijheid en reactietijd van de hulpdiensten en handhaving. De Wassenaarse VVD wil dat de brandweerpost, het politiebureau en de Reddingsbrigade in Wassenaar gevestigd blijven. Daarnaast willen wij de uitbreiding van de BOA capaciteit in stand houden.

Een schoon dorp willen we natuurlijk allemaal. Schoon op straat maar ook schone lucht. Wat de Wassenaarse VVD betreft moet het onderhoudsniveau van de openbare ruimte omhoog. Buiten zijn wordt dan aantrekkelijker, maar voorkomt ook kleine ongevallen als gevolg van overhangend groen of groene stoeptegels. Hier hebben inwoners, bezoekers én ondernemers ook een eigen verantwoordelijkheid: minder afval creëren en eigen afval opruimen. De Wassenaarse Bermbrigade is een mooi voorbeeld hoe inwoners het dorp schoon en aantrekkelijk kunnen houden. De Wassenaarse luchtkwaliteit is op dit moment goed, alhoewel het op sommige plekken in het dorp beter kan.

Autoverkeer is de grootste boosdoener. Autoverkeer door het dorp en over de N44. Caroline Klaver-Bouman: “Het aantal autobewegingen in het dorp moeten we omlaag zien te krijgen.; door minder sluipverkeer, verandering van de mobiliteitsaanpak van werkgevers maar ook door zelf minder vaak de auto te pakken. De opwaardering van de N44 naar een 2-baansweg kan zorgen voor schonere lucht; minder CO2, fijnstof en stikstof. Hiermee kan Wassenaar bijdragen aan de grote landelijke opgave om de stikstof uitstoot naar beneden te brengen. Zo zorgen we voor schonere lucht voor alle Wassenaarders.”

Wassenaar is goed, wordt beter. Stem 16 maart op de grootste lokale partij VVD, lijst 1.

VVD artikel 25 jan Caroline Klaver

Caroline Klaver – Bouman. 

Tags

GemeenteraadGR2022IngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top