Ga naar hoofdinhoud

PvdA: Raadhuis De Paauw: van bestuurscentrum naar statussymbool

3 februari 20222 minute read

Afgelopen dinsdag lag er een voorstel in de gemeenteraad van Wassenaar om groen licht te geven voor start renovatie raadhuis De Paauw. Op zich een prima voornemen om aan de slag te gaan. Zoals de PvdA ook eerder daartoe instemde tijdens de bespreking van de Najaarsnota.

Echter, daar waar het college te pas en te onpas het credo hanteert van ‘geen cent te veel’ lijken voor De Paauw de sluizen te zijn open gezet. ‘Met droge ogen’ presenteerde het College, alleen gesteund door de coalitiepartijen (VVD, CDA, D’66 en Lokaal Wassenaar), afgelopen week een renovatieplan waarvan de voltallige oppositie zegt: dat kan echt wel ietsje minder… Maar bovenal kwam de vraag naar boven: ‘Waarom plots nu zoveel haast?

De PvdA-fractie was verheugd met de oppositie-brede steun die haar motie kreeg. Fractieleider Jan van Noort: ‘De Paauw ziet er nu uitstekend uit en dat blijft wat mij betreft ook zo. Met huidige plan dreigt het een megalomaan project te worden. De 12,2 miljoen euro is ‘slechts’ het startbedrag. Ik vrees dat we al snel met de eerste tegenvallers geconfronteerd zullen gaan worden. Bij de PvdA kunnen we de euro van de Wassenaarse burger maar 1 keer uitgeven. Geld dat verantwoord en goed besteed dient te worden. Ik vraag me echt af of het voorliggende plan verantwoord is’.

De PvdA is niet alleen een partij van aanpakken maar er ook een van een kritische blik op de uitgaven. Waarbij wij voor eigen voorzieningen zoveel mogelijk de criteria ‘doelmatig en sober’ hanteren. Zeker met het oog op de grote uitdagingen de komende jaren, als het gaat om onze jeugd, de vraag naar woonruimte en de verduurzaming van onze leefomgeving, is spaarzaamheid geboden. Nu, vlak voor de verkiezingen, 12,2 miljoen vrijmaken voor ‘eigen gebruik’, waarbij we nu al weten dat dit nog maar het begin is, vinden wij onverantwoord. Hopelijk zien meer Wassenaarders dat zo. Op 14, 15 dan wel 16 maart is er de gelegenheid om je er over uit te spreken.

DA’S PvdA: Duurzaam, Actief en Sociaal!

cartoonpvda

© Cartoon H.Boomstra/KVMO, tekstaanpassing R.Pillen/PvdA

Tags

GemeenteraadGR2022IngezondenPvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top