Skip to content
Fotocredit: PR

Open Schaakkampioenschap van Wassenaar weer van start!

4 februari 20223 minute read

Na een korte winterslaap is het OKW op 31 januari weer van start gegaan. We hadden door de corona maatregelen 2 ronden achterstand op het schema en de 31e was de eerste inhaalronde; ronde 3.

Met afzeggingen van een drietal spelers, waaronder de koploper Rachid Schrik konden er uiteindelijk 14 spelers achter de borden plaats nemen. Na een kopje koffie en een versnapering van de voorzitter kon de strijd op de borden losbarsten.

Eric van der Marel begon direct met een aanval richting de koning van Arno Luinenburg. Na de opening begon Jaco Arkesteijn tegen Joop Beijersbergen actief te worden op de damevleugel. Niels Engelen en Herman de Wind begonnen met een rustige opzet van de partij, zo ook Ronald van Vleuten en Jinan Shin. Hans Heshusius drong al snel na de opening Rogier Potter van Loon terug. Danny Lim en Gabor Ellman begonnen rustig aan.

De ongelukkigste man van de avond was Rob Bergen, onze barman, die een wakkere Eric Idema tegenover zich vond. Voor Rob goed en wel uit z’n winterslaap was, stond hij al verloren. Het voordeel voor de rest was wel dat er weer een barman beschikbaar was.

Gaandeweg de avond kreeg Eric van der Marel een behoorlijke aanval en Arno stond met z’n rug tegen de muur. De damevleugel van Joop liep gevaar en hij startte een tegenactie op de koningsvleugel. Danny toog ook ten aanval en Gabor verloor uiteindelijk een volle toren; hierna was het snel gebeurd. Het overwicht van Hans leverde niets op en na een grote afruil ging Rogier er nog eens voor zitten. Inmiddels drong Niels steeds verder op en voor Herman z’n stelling moest worden gevreesd. Jinan leek inmiddels een beslissende aanval tegen Ronald te hebben.

In de slotfase van de avond lukte het Rogier het eindspel tegen Hans te verzilveren en ook Niels lukte dit tegen Herman. Eric van der Marel had intussen z’n aanval succesvol doorgezet en dwong Arno tot opgave; een mooie partij van Eric! De aanval van Joop leverde een stuk op en na een afgeslagen remiseaanbod, moest Jaco uiteindelijk capituleren. Een wat wrange nederlaag voor Jaco, die de winst voor het grijpen leek. Ronald, tenslotte, wist toch allerlei stukken te ruilen, kwam weer eens in tijdnood en verloor toch het pionneneindspel.

Al met al een geslaagde avond, waarna Eric van der Marel met 3 uit 3 fier op kop gaat. Met 2,5 punt volgen Rachid, Joop en Niels. Arno, Jinan en Rogier liggen op de loer met 2 uit 3

Tags

Open Schaak KampioenschapSchakenSV WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top