Ga naar hoofdinhoud

CDA: meer betaalbare woningen voor jong en oud en sneller!

5 februari 20222 minute read

Voor steeds meer Wassenaarse woningzoekenden is het vinden van een betaalbare woning een regelrechte ramp. De schaarse woningen, die te koop of te huur staan, zijn voor te veel dorpsgenoten onbetaalbaar. Woningen worden door investeerders opgekocht en verhuurd voor hoge prijzen aan expats. Jonge starters worden te vaak afgetroefd.

CDA-fractievoorzitter Ronald Everard: “We hebben ons als CDA hard gemaakt voor meer woningbouwmogelijkheden. Het is mooi dat er woningen bijkomen in het Kerkehout, op de voormalige schoollocatie Den Deyl en op de gemeentewerf/gemeentekantoor. Ik word blij van het heien voor de nieuwbouw door Woningbouwvereniging Willibrordus aan de voormalige Stompwijkstraat. De plannen moeten wel sneller gerealiseerd worden! Er moeten woningen bijkomen die betaalbaar zijn en blijven voor gewone Wassenaarders, jong en ouder, met zowel lage- als middeninkomens. Daar staan we als CDA pal voor!

We willen ook zelfbewoning gaan verplichten voor zoveel mogelijk woningen. We zijn benieuwd naar de verkiezingsprogramma’s van andere politieke partijen op dit beleidsterrein. Op ons kan Wassenaar rekenen.”
Een dorp dat onbetaalbaar is voor onderwijzers, ambtenaren, verpleegsters, winkelpersoneel en starters, is fundamenteel slecht voor elke gemeente.

Fractievoorzitter Ronald Everard: “Een dorp waar je alleen kunt wonen met een laag of heel hoog inkomen of heel veel vermogen, is niet het dorp waar wij voor staan. Het zou mooi zijn als meer politieke partijen, buurtverenigingen, de Vrienden van Wassenaar, ondernemersverenigingen, sportverenigingen, maatschappelijke instellingen zich hiervoor gaan inzetten. Het is in het belang van alle Wassenaarders samen.”

CDA-commissielid Dymphna Vree: “Het is ook noodzakelijk om nieuwe geschikte appartementen voor ouderen te gaan realiseren. Zij kunnen dan doorstromen uit hun huidige, vaak relatief grote huis en achterlaten voor een jong gezin. Met een beetje slimme inzet van een makelaar kunnen dan met één nieuwe seniorenwoning, een Wassenaarders jong gezin en Wassenaarse jonge starters geholpen worden. Dat zou goed zijn voor de leefbaarheid van Wassenaar!”

Het CDA is fervent voorstander van het “Stokstaartjes-initiatief” van de Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties. CDA-woordvoerder Wim Koetsier: “Het duurt en het duurt maar. Het is tijd dat het college daadkracht toont en voorgang maakt met de initiatiefnemers en de buurt samen. Zorg voor een plan dat gedragen wordt door de buurtbewoners en de initiatiefnemers van het Stokstaartjes-initiatief. Wassenaar heeft het nodig. De locatie van het gemeentekantoor/ gemeentewerf is hiervoor qua ligging uitermate geschikt. Aan de slag met de bodemsanering met de planontwikkeling met buurt en initiatiefnemers.”

Foto onder: Dymphna Vree en Wim Koetsier. 

Dymphna en Wim bij de stokstaartjes1

Tags

CDAGemeenteraadGR2022IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top