Skip to content

Lokaal Wassenaar: Samen werken – Maria Bellekom – Vogels

7 februari 20222 minute read

Mijn naam is Maria Bellekom – Vogels, geboren en getogen Wassenaarder. Mensen omschrijven mij als een ‘bezige bij’ en als iemand die altijd opkomt voor de belangen van anderen. Vanaf 1975 ben ik werkzaam als belastingadviseur. Als zelfstandig ondernemer heb ik mijn werk altijd goed kunnen combineren met mijn gezin. Ik ben bijna 47 jaar getrouwd met Theo Bellekom, samen kregen we 3 kinderen en 8 kleinkinderen.

Mijn visie is dat buurtinitiatieven de motor moeten zijn voor Wassenaar. Daarom werd ik vier jaar geleden actief als raadslid voor Lokaal Wassenaar. Een partij die goed bij mij past door de aandacht die zij heeft voor de buurten en buurtverenigingen. Het is belangrijk dat iedereen uit ons mooie dorp zijn of haar stem kan laten horen. Het is mijn missie om naar die stem te luisteren en er waar mogelijk wat mee te doen.

Voor de inwoners van Kerkehout heb ik voor elkaar gekregen dat hun plan voor een nieuw buurtcentrum – dat van het College van B&W geen steun kreeg – alsnog door de gemeenteraad werd aangenomen. Ook zet ik mij in voor een speelveldje en een veiliger oversteekplaats bij de Burg. Geertsemalaan. En in Oostdorp is een afgekeurd speeltuintje omgevormd tot een stukje grond voor een nieuw buurtinitiatief. Daarnaast heb ik weten te bereiken dat er jaarlijks 25.000 euro beschikbaar is voor buurtinitiatieven. Hiermee kunnen u en uw buurtgenoten een verschil maken in uw wijk! Tenslotte heeft Lokaal Wassenaar ervoor gezorgd dat de subsidie van de kinderboerderij niet wordt ingetrokken.

Het geeft voldoening om wat voor onze inwoners te kunnen betekenen en ik stel mij daarom met energie en passie beschikbaar voor een tweede termijn. Er is namelijk nog genoeg werk aan de winkel! Ik wil naast het steunen van buurtinitiatieven graag opkomen voor een mooier, schoner en veiliger Wassenaar. Niet alleen door beleid te maken, maar ook door zelf actief mee te doen. Zo blijf ik – samen met de door mij opgerichte ‘bermbrigade’ – elke zaterdagmorgen buiten zwerfafval opruimen voor een schoner Wassenaar. Daarnaast is het een van mijn doelen om de veiligheid van fietsers te verbeteren. Ik denk daarbij aan bredere fietspaden en het verminderen van de maximale snelheid van auto’s en motoren.

Maar het allerliefste luister ik naar úw ideeën en suggesties. Want sámen maken we Wassenaar nog mooier!
Maria Bellekom – Vogels, (kandidaat)raadslid

Lokaal Wassenaar, Lijst 3
Altijd in de buurt

mariavogels2

Tags

16maart2022GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022IngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top