Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

College B&W Wassenaar brengt werkbezoek aan HVC in Alkmaar

9 februari 20222 minute read

Dinsdag 8 februari heeft het college van B&W van Wassenaar een werkbezoek gebracht aan het bedrijf HVC in Alkmaar. HVC, een afkorting voor huisvuilcentrale, is sinds 1 januari 2022 de verwerker van het huishoudelijke afval van onze gemeente. Het huishoudelijk afval in Wassenaar wordt opgehaald door Avalex. Avalex laat dit afval weer verwerken door HVC. Avalex is sinds begin dit jaar aandeelhouder van HVC, waarmee de gemeente Wassenaar ook aandeelhouder van HVC is geworden.

Sinds 1 januari wordt in Wassenaar in de grijze bak het restafval en het PMD gezamenlijk opgehaald. HVC is als verwerker van het afval via nascheiding in staat om het PMD hier weer uit te halen. Hiermee kan het PMD hergebruikt worden.

Het bezoek stond in het teken van kennismaking met het bestuur van HVC. Het college werd hier verder geïnformeerd over het verwerken van het afval en heeft tevens een bezoek gebracht aan de verbrandingsinstallatie voor het restafval. Daarnaast was er ook ruim aandacht voor de inspanningen van HVC op het gebied van duurzaamheid zoals onder andere de warmtetransitie.

Fotobijschrift: Het college van burgemeester en wethouders op bezoek bij HVC in Alkmaar. V.l.n.r. wethouder Inge Zweerts de Jong, wethouder Hubert Schokker, burgemeester Leendert de Lange, wethouder Caroline Klaver-Bouman, wethouder Ritske Bloemendaal, gemeentesecretaris Hélène Oppatja en wethouder Kees Wassenaar.

Tags

AlkmaarCollegeGemeenteWassenaarWerkbezoek
Gerelateerde artikelen
Back To Top