Skip to content

De wens van Suzan Tirion-van der Goes, commissielid GroenLinks Wassenaar

9 februari 20222 minute read

De komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart staat Suzan Tirion-van der Goes op nummer 4 bij GroenLinks Wassenaar. Suzan is momenteel actief als commissielid voor GroenLinks Wassenaar.

Sociaal domein én vergroening staan centraal in het gesprek en Suzan Tirion-van der Goes heeft een aantal heel concrete wensen als het gaat om samen-werken, samen leven en samen zijn in Wassenaar. Zij vertelt vanuit toewijding en daadkracht over haar ideeën die zij graag gerealiseerd ziet. “Mijn wens voor Wassenaar is een pand waar iedereen kan samen komen, samen komen om te leren, te delen en dingen te doen. Een plek waar iedereen zich welkom weet vanuit het standpunt dat participatie alleen kan slagen als mensen in zichzelf én elkaar geloven.“

Suzan defEn vervolgt zij: “Zo nodig ook sámen een pand opknappen en omtoveren tot een trefpunt voor velen”. Suzan ziet dit als een concrete optie om Wassenaarders en nieuwkomers samen te brengen onder één dak en al doende bij te dragen tot het welzijn van allen. Wellicht is er ergens in ons dorp een ruimte die geschikt is maar verwaarloosd en toe is aan een nieuwe mooie bestemming.

Dit pand zou ook meteen het ontmoetingspunt kunnen zijn voor alle vragen omtrent verduurzamen. Een plek waar inwoners kunnen zien welke mogelijkheden er zijn om hun huis te verduurzamen. Waar vragen gesteld kunnen worden aan experts. Een samenkomen van de Groene Meent, een duurzaamheidsloket en een sociaal ontmoetingspunt.

En een plek waar mensen vragen kunnen stellen over het vergroenen van hun tuin. Vaak worden er tegels gelegd vanuit gemak terwijl je ook kan tuinieren met gemak. En veel groen in de omgeving heeft naast belangrijk klimaat voordelen ook veel voordelen voor het welzijn van mensen. “Een tuin-maatje en groen spreekuur zouden kunnen gaan zorgen voor meer groen in ons dorp én meer onderlinge samenhang tussen wat ons verbindt in plaats van scheidt”.

“Laten we samen werken en leven om van Wassenaar een sociaal en groen dorp te maken voor onszelf en de generaties na ons!”
En zo zijn sommige interviews meer dan een ontmoeting. Meer in de zin dat uit het gesprek een beeld ontstaat wat nog na zindert lang nadat het gesprek is afgerond.

Wil je kennismaken met Suzan en de andere kandidaten van GroenLinks Wassenaar? Lees meer op onze website https://wassenaar.groenlinks.nl of volg ons op Instagram @GroenLinks Wassenaar

Caroline van Wilgen

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022Groen LinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top