Ga naar hoofdinhoud

DLW presenteert kandidatenlijst

12 februari 20229 minute read

Democratische Liberalen Wassenaar (afgekort DLW) is enorm trots op de mooie kandidatenlijst van super gemotiveerde mensen. Het is een mix van jong en oud, man en vrouw, uit alle lagen van de bevolking en uit alle wijken. Alle generaties zijn vertegenwoordigd.

Wij hebben geen enkele problemen om kandidaten te vinden die zich volledig willen inzetten om Wassenaar niet alleen zelfstandig te houden met een goed en eerlijk bestuur maar wij offeren ook geen groen op voor poen. Dat soort problemen spelen bijvoorbeeld ook rond het project Griffioen, de Groene Buffer en het ANWB gebouw om een paar voorbeelden te noemen. Wassenaar voor iedereen. Daar maken wij samen met u een vuist voor! DLW komt op voor u!

De kandidaten zijn:

DLW lijst 5 nr.1; Ben Paulides
Ben is al sinds 2010 lid van de Wassenaarse gemeenteraad en hij is in 2022 weer lijsttrekker van Democratische Liberalen Wassenaar (DLW). Ben heeft een achtergrond in het bedrijfsleven en houdt van duidelijke afspraken die ook worden nagekomen. Als betrokken dorpsgenoot wil hij er voor zorgen dat de door Wassenaarders opgebrachte belastinggelden nuttig worden besteed zonder roekeloze verspilling. Transparantie en openheid zijn voor hem de basis.

DLW lijst 5 nr.2; Drs. Roland Pluut
Roland is uitgever van magazine The Optimist. Hiervoor werkte hij in diverse management functies voor onder meer voor de ANWB en UNICEF, en als directeur bij verschillende MKB bedrijven. Roland is positief, denkt oplossingsgericht en in het belang van alle betrokkenen. Hij is vrijwilliger bij de Nederlandse Patiëntenvereniging voor Acupunctuur.

DLW lijst 5 nr.3; Ronald Zoutendijk
Ronald is momenteel al raadslid. Hij staan op plaats drie van onze kandidatenlijst. Ronald is organisatieadviseur bij Transmissie. Tot voor kort was hij ook bestuurder van Siriz, een landelijk werkende zorgorganisatie. Ook heeft hij gewerkt in de jeugdzorg, bij een intergemeentelijke organisatie en in de goede doelensector. Hij heeft een hekel aan onrecht. Onderwerpen als goed bestuur, veiligheid, volkshuisvesting en zorg hebben zijn hart.

DLW lijst 5nr.4; Sander Daamen
Sander was in zijn laatste functie als Lead Security Officer verantwoordelijk voor de top 500 klanten van KPN. Tegenwoordig is Sander samen met zijn vrouw, actief in onroerend goed. Sinds een aantal jaar is Sander op allerlei fronten actief bij DLW. Naast zijn functie als bestuurslid en havencommissaris van Watersportvereniging Wassenaar, heeft hij nu eindelijk de tijd om zich nog actiever in te zetten voor de Wassenaarders.

DLW lijst 5 nr. 5; Edward Voorham
Edward Voorham is werkzaam geweest op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij heeft in meer dan 25 verschillende landen over de gehele wereld gewoond. De laatste 6 jaar als “officer special assignments”. Hij was eerder werkzaam op de afdeling financiën, personeelszaken, management, veiligheid, automatisering, immigratie, netwerken en het verzamelen van informatie. In zijn vrije tijd is hij vlieginstructeur en vliegexaminator. Edward maakt een vuist voor veiligheid een goede gemeentelijke bestuurskracht!

DLW lijst 5 nr. 6; Harald Tjepkema
Wie kent deze bekende en enthousiaste horecaondernemer nu niet? Eerst exploitant van strandpaviljoen de Golfslag en nu succesvol ondernemer van het populaire restaurant Herberg het Hoekje Harald wil dat er woningen voor jongeren gerealiseerd worden. Hij staat voor eerlijkheid, is recht door zee en heeft een hekel aan oeverloos gezeur.

DLW lijst 5 nr.7; Frans Micklinghoff
Deze schrijver en journalist is een ‘vrolijke Frans’. Hij kan bogen op een schat aan ervaring en anekdotes over de plaatselijke politiek uit de afgelopen halve eeuw. Wie op 50+ zou willen stemmen, kan in Wassenaar maar beter op deze nr.7 van lijst 5 stemmen!”. Frans pleit al jaren voor een tunnel op de Rijksstraatweg/N44. Die is nu nog noodzakelijker is om een aantal verkeersproblemen in en rond dit dorp op te lossen. Frans ziet zich als een raadslid zijn voor iedere Wassenaarder, van Noord- tot Zuid en maar vooral voor alle ouderen!”.

DLW lijst 5 nr.8; Luc Gert Koster
Luc Gert Koster is breed georiënteerd en politiek geëngageerd. Luc heeft als zelfstandig financieel en algemeen manager een groot netwerk, ook in Wassenaar en omgeving waar hij lang gewerkt en vertoefd heeft.
Binnenkort zal Luc weer in Wassenaar neerstrijken. In zijn vrije tijd is hij actief als voorzitter van een bridgeclub. Hij is een aimabel persoon, goede onderhandelaar en een goede verbinder. Hij houdt er van om stappen te zetten maar is niet te beroerd om tijdens onderhandelingen af en toe een klein stapje opzij te doen als hij daarmee nog steeds vooruit komt.

DLW lijst 5 nr.9; Jordi van Selm
Jordi van Selm (22) is onze jongste kandidaat en hij studeert informatica aan de Haagsche Hogeschool. Zijn uitdaging is om problemen van welke aard dan ook, op praktische en zo efficiënt mogelijke manier op te lossen, zonder daarbij de menselijke kant te vergeten.
In Wassenaar ziet Jordi genoeg onderwerpen die om een goede oplossing smeken. Jordi is van mening dat Wassenaar wordt bestuurd door een klein elite groepje en krijgt de besluitvorming daardoor vaak een onlogische wending.

Om dit te voorkomen wil Jordi een systeem opzetten waarbij de Wassenaarders op een eenvoudige manier betrokken worden bij de besluitvorming.
Hij denkt daarbij aan het publiceren van dossiers en het geven van een kort commentaar daarop. Hij hoopt daarom dat hij samen met DLW ervoor mag zorgen dat andere partijen rekening moeten houden met de mening van de inwoners van Wassenaar.

DLW lijst 5 nr.10; Jan van Haaften
Jan is van huis uit jurist maar is carrièrematig een volledig andere kant opgegaan. Hij werkte korte tijd op een verzekeringskantoor waar hij zijn assurantiediploma behaalde. Hierna vertrok deze avonturier naar Italië om een tijdje in een hotel te werken. Op 28 jarige leeftijd werd hij eigenaar van het hotel. Hij vond de slagroomspuitbus uit en na niet al te lange tijd bezat hij zuivelfabrieken in Duitsland, Italië en Nederland.
Na de verkoop van deze bedrijven streek hij weer neer in het warme zuiden en was hij jarenlang adviseur van inmiddels internationaal zeer bekende Italiaanse bedrijven zoals Parmalat, waarvoor hij de export tak op heeft gezet.
Inmiddels is Jan woonachtig in Wassenaar. Jan wil zich graag inzetten voor een eerlijk en betrouwbaar bestuur.

DLW lijst 5 nr.11; Helma Werkhoven
Helma is misschien wel onze meest veelzijdig begaafde kandidaat. Naast een grafische (Dtp) opleiding heeft zij onder andere een opleiding als modeontwerpster en een administratieve opleiding genoten.

Zij heeft bijna 10 jaar werkervaring als reprografieambtenaar en als servicedesk medewerkster bij de gemeente Capelle a/d IJssel. Door de coronacrisis heeft zij recent een gedeeltelijke carrièremove gemaakt en is zelfstandig onderneemster in de grafische wereld. Daarnaast is zij actief als vrijwilliger in de huis- en woonzorg en is zij vakdocent in het onderwijs. Helma verbindt creativiteit met techniek en ambtelijke ervaring. Helma is betrokken, eerlijk en oprecht.

DLW lijst 5 nr.12;Lucienne Lavertu
Lucienne is geboren in Haarlem en opgegroeid aan de kust, niet in Wassenaar maar in Zandvoort. Haar eerste leidinggevende baan was in de toerisme branche bij de Holland Amerika Lijn (HAL) alwaar ze haar man leerde kennen. Vervolgens kwam zij te werken in het Erasmus Medisch Centrum als afdelingshoofd. Dat heeft zij 33 jaar gedaan tot aan haar pensionering. Lucienne is nu nog bestuurslid van de Rotterdamsche Manege welke functie zij met veel plezier doet.

DLW lijst 5 nr.13; Sifra Zoutendijk
Sifra is ondernemend en maatschappelijk betrokken met ruime werkervaring in de publieke sector. Zij is goed in het analyseren van complexe situaties en weet snel de kern van de zaak te vinden. Sifra kan op een integere wijze mensen in beweging zetten.

Zij kan strategisch communiceren met relevante belanghebbenden en verbindend acteren in een groot divers netwerk. Sifra is ruim 15 jaar kernfunctionaris bij de Raad voor de Kinderbescherming in Den Haag, alwaar zij zich bezighoudt met het onderzoeken van complexe gezinssituaties, contacten leggen en onderhouden met diverse instanties, met als doel het adviseren/rapporteren aan de rechterlijke macht, hulpverlenende instanties en andere betrokkene. Zij adviseert en behandelt verzoeken van de rechtbank en het gerechtshof in het kader van civiele zaken en strafzaken.

Daarnaast fungeert zij als deskundige in civiele en strafzittingen om het belang van het kind te vertegenwoordigen in de rechtszaal. Daarvoor was zij tevens parttime voorzitter Casus Overleg Bescherming bij het bureau Jeugdzorg te Leiden. tevens is zij maatschappelijk werker bij FIOM en eerder bij Vluchtelingenwerk te Den Haag geweest en projectmedewerker Maatjesproject jonge moeder.

DLW lijst 5 nr.14; Hermine Kelder
Hermine (57) is gepensioneerd Personal Assistent van de Vice President van Shell, actief als vrijwilliger bij De Stille Kracht.

DLW lijst 5 nr.15; Henk Frölich
Henk was beroepsmilitair bij het Korps Mariniers, o.a. in de tropen en boven de poolcirkel. Hierna was hij werkzaam bij het Korps Rijkspolitie en was sedert 1990 werkzaam bij de gemeentepolitie in Wassenaar. Henk heeft altijd veel aan sport gedaan (voetbal, zwemmen, zeilen, biljart en schaken).
Door twee zware dienstongelukken waarbij Henk tot 2 keer toe zijn nek brak is hij in de WAO terecht gekomen. Henk is getrouwd en samen met zijn vrouw Cocky, doen zij veel vrijwilligerswerk op het gebied van ouderenzorg. Zijn aandachtsvelden zijn openbare orde en veiligheid alsmede ouderenzorg.

DLW lijst 5 nr. 15; Robbert Kamerling
Robbert (gepensioneerd) huisarts en nu nog zeer actief als verpleeghuisarts en zeer betrokken bij alle Wassenaarders en hun gezondheid.
Robbert maakt zich grote zorgen over de zorg en hulptrajecten en ziet de ambulancepost graag weer terugkomen in Wassenaar. Robbert is ook een van de initiatiefnemers van de gratis sociaal medisch/juridische dienstverlening die via DLW wordt aangeboden.

DLW lijst 5 nr. 17; Bert van Weelde

In zijn laatste functie was Bert werkzaam als, algemeen radioloog in het Medisch Centrum Haaglanden. Bert is inmiddels gepensioneerd, waardoor hij meer tijd heeft gekregen voor andere bezigheden.
Bert vervult momenteel diverse bestuurlijke functies in organisaties op zijn vakgebied. Zijn kennis van en ervaring in de gezondheidszorg is van grote waarde voor Wassenaar en in het bijzonder voor de kwetsbaren in onze gemeente.

Ga stemmen en stem op DLW lijst 5; DLW komt op voor U.
www.democratischeliberalen.nl

 

 

 

Tags

DLWGemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022IngezondenKandidatenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top