Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Muze Viool Academie voor viool-, altviool- en ensemble les gestart in Wassenaar centrum

12 februari 20222 minute read

Viool en altviool docente Maartje van Rheeden biedt ruim 30 jaar deskundige, inspirerende en effectieve lessen. Zij neemt haar leerlingen enthousiast mee in de rijke en fascinerende wereld van de muziek.

Maartje stelt zich voor: zij studeerde met hoge onderscheiding af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam voor zowel docerend (DM) als uitvoerend (UM) musicus. Tijdens haar carrière in het Rotterdams Philharmonisch Orkest als plaatsvervangend solo altvioliste was zij regelmatig coach voor nieuw aankomend talent en maakte zij deel uit van de jury voor conservatorium en orkest audities. Vóór haar carrière in het orkest was zij 10 jaar werkzaam als viool docente in Amsterdam en zorgde dat kinderen enthousiast doorstroomden naar Conservatorium Jong Talent.

Vanaf 4 jaar
Het is stimulerend en belangrijk om jonge beginnende leerlingen (vanaf 4 jaar, ook zonder viool, dus zingend, klappend en dansend met doorstroom naar vioolspelen!) meteen te laten beleven wat het is om samen muziek te maken. Daarom begeleidt Maartje de leerlingen iedere les op zowel piano als viool. Zeker bij jonge kinderen zijn de glunderende gezichtjes niet te beschrijven en dit inspireert Maartje tot nieuwe vondsten, ieder mens is uniek. Grapjes en de speelse inslag van Maartje maken het geheel tot een feest, ze roept dan ook enthousiast als een kind na enkele weken een liedje speelt, dat het op toveren lijkt! Ook voegt het spelen van liedjes die bij het jaargetijde passen veel toe aan de sfeer in de les. Maartje zou graag een fijne groep van kinderen formeren die wekelijks lessen volgen in haar leskamer.

Volwassenen
Ook voor (jong) volwassenen is er de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen. Maartje is een stimulerende viool en altviool pedagoge met kennis van zaken. Denk daarbij aan het coachen van aankomend talent dat zich voorbereidt op een auditie (conservatorium of orkest repertoire), het voorbereiden van kamermuziekensembles op een concert en het instuderen van orkest partijen.

Uitvoeringen
Maartje heeft de mogelijkheid om regelmatig uitvoeringen (ook voor haar leerlingen) te organiseren. Dit zal plaatsvinden in de Muze Hall gelegen op de van Hallstraat in Wassenaar. In deze grote ruimte gaf Maartje met diverse ensembles concerten. Zodra de mogelijkheid zich voordoet, worden de concerten hervat en zullen hier ook leerlingen uitvoeringen plaatsvinden.

Maartje helpt u bij het huren of kopen van een instrument. Om kennis te maken kunt u een proefles afspreken. Graag bellen/Whatsapp naar 06-40892043.

 

Tags

AltvioolEnsembleLesMuze Viool AcademieVioolWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top