Ga naar hoofdinhoud

CDA stelt jongste kandidaat Sabrina Everard voor!

14 februari 20222 minute read

Sabrina is met haar 27 jaar de jongste kandidaat van de CDA-lijst. Ze zat op de Sint Jan Baptistschool en het Adelbert College en is momenteel aan haar elfde seizoen bij Kieviten Dames 1 bezig. Daarnaast heeft ze jarenlang bij WZK aan wedstrijdzwemmen en waterpolo gedaan. Inmiddels zet zij zich daar met veel plezier in als vrijwilliger in de activiteitencommissie. Na 4 jaar bestuurslid van het CDA Wassenaar en anderhalf jaar fractiemedewerker te zijn geweest voor de Tweede Kamerfractie wil zij zich nu politiek inzetten voor Wassenaar.

“Wassenaar is een onwijs mooi dorp, met fijne mensen, waar ik veel mooie herinneringen heb gemaakt. Ik zou me graag voor de Wassenaarse jongeren willen inzetten in de gemeenteraad!”

Want daar is nog veel verbetering nodig, meent Sabrina. “Politiek wordt helaas vaak gezien als iets van oude grijze mannen. Dat is ook niet gek als je ziet hoe weinig jongeren gerepresenteerd zijn. Landelijk is maar 7% van de gemeenteraadsleden jonger dan 30, terwijl 38% van de raadsleden 60+ is. In Wassenaar is zelfs 0% jonger dan 30. Daar moet echt verandering in komen!” Zelf is Sabrina via het CDJA, de jongerenpartij van het CDA, politiek actief geworden. Daar hield ze zich met leeftijdsgenoten bezig met politiek zonder dat dit saai was. “De slogan van het CDJA is niet voor niets Party en Politics!”, zegt ze lachend. Verder is politiek er thuis met de paplepel ingegoten. Met haar vader Ronald Everard heeft zij veel politieke discussies aan de keukentafel.

Momenteel is de woningmarktcrisis één van de grootste problemen die opgelost moet worden. Vooral jongeren zijn hier de dupe van. Sociale huur is moeilijk te krijgen in Wassenaar en starterswoningen zijn bijna niet te vinden. “Ik zie in mijn omgeving dat het voor veel Wassenaarse jongeren moeilijk is om aan een huis te komen. Op de woningmarkt krijgen zij concurrentie van beleggers die de starterswoningen vervolgens verhuren voor hoge prijzen. De gemeente moet hier iets aan doen, zoals een zelfbewoningsplicht instellen en nog meer voorrang te regelen voor Wassenaarders. Daarnaast zouden er meer toegankelijke en betaalbare ouderenwoningen moeten worden gebouwd zodat de doorstroom in de woningmarkt weer op gang komt. Het zou zonde zijn als alle Wassenaarse jongeren die zo betrokken zijn bij ons dorp en onze clubs hier wegtrekken.”

Wil je van ideeën wisselen met Sabrina? Mail naar sabrinaeverard@outlook.com of neem contact op via haar sociale media.

sabrinaeverard

 

Tags

CDAGemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top