Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Petitie voor behoud Bronovo-ziekenhuis al 6900 keer ondertekend

14 februari 20223 minute read

De petitie waarin wordt gepleit voor behoud van het Bronovo kan nog tot de verkiezingen op 16 maart worden ondertekend. Deze petitie is eind vorig jaar gestart door de Stichting Houd Bronovo Open. 

“Na de negatieve stemming van de coalitiepartijen in de Haagse gemeenteraad is het hoog tijd de raad en het college van B & W op te roepen zich achter onze inzet tot het openhouden van het Bronovo als innovatief netwerkziekenhuis te scharen en hun volle verantwoording te nemen,” stellen de initiatiefnemers. De petitie is inmiddels al door meer dan 6900 mensen ondertekend.

Deze petitie kan tot de verkiezingen in maart 2022 worden ingevuld. Moedig iedereen in uw omgeving aan ditzelfde te doen. De rechtstreekse link is: https://petities.nl/petitions/houd-bronovo-open?locale=nl. 

Stichting Bronovo Open

De stichting Bronovo Open een rechtspersoon in de vorm van een stichting zonder winstoogmerk! Het doel van de stichting is het behoud en het openhouden van het ziekenhuis Bronovo op de huidige locatie. Sedert de aankondiging van de Raad van Bestuur van het HMC in 2019 om uiterlijk 2024 het Bronovo te sluiten, ijvert de Stichting Houd Bronovo Open dit doel te bereiken met behulp van vrijwilligers, artsen, juristen, ondernemers, economen en gewone burgers.

Het dichtgaan en het slopen van de huidige locatie is fataal voor de gezondheidszorg in Den Haag Noord, Scheveningen, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Ypenburg. Ruim 120.000 mensen zullen door de sluiting verstoken blijven van tijdige en adequate zorg.

Recentelijk werd een serieus bod uitgebracht op de overname van het Bronovo ziekenhuis om het vervolgens als ziekenhuis op de locatie te behouden voor planbare zorg, basis-spoedzorg, ouderen zorg, diagnostiek, onderwijs en opleiding.

Dit bod werd gedaan door Chris Oomen, die zijn sporen in de gezondheidszorg zorg heeft verdient en die de overname ziet als een maatschappelijke verplichting zonder daarvoor ook maar iets terug te krijgen. Een unieke kans! Alhoewel in eerste instantie negatief door de Raad van Bestuur van het HMC op het bod werd gereageerd, komen adhesie betuigingen voor het plan steeds sterker naar voren. Ook uit de politieke hoek, waar men langzamerhand door schade en schande heeft moeten constateren dat het tot nu toe gevoerde gezondheidsbeleid volledig is mislukt. Het sluiten van een modern goed geoutilleerd ziekenhuis is uit den boze.

Met de slogan de juiste zorg op de juiste plek is het behoud van het Bronovo ziekenhuis niet anders dan gerechtvaardigd. De stichting zal tot het verkrijgen van zekerheid over het behoud blijven strijden.

Bron: Petities.nl/ houdbronovoopen.nl

 

Tags

Den HaagHMCMedische zorgPetitieStichting Houd Bronovo OpenWassenaar
Back To Top