Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Stef Luyten en Pippa Havik in voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

14 februari 20222 minute read

Op vrijdag 11 februari werd in de filmzaal van de Wassenaarse bibliotheek een voorronde gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd.  Leerlingen van groep 7 en 8 van twee scholen uit Wassenaar deden daaraan mee. Nadat zij in de schoolronde als schoolkampioenen uit de bus kwamen, mochten zij nu de strijd aangaan met andere schoolkampioenen uit de regio.

In deze tijd met veel coronabesmettingen is het altijd weer spannend of alle kampioenen aanwezig kunnen zijn. Gelukkig biedt de techniek dan mogelijkheden. Eén van de deelnemers bleek positief getest te zijn, maar kon desondanks via een beeldverbinding toch deelnemen.

Stef Luyten van de Sint Jozefschool en Pippa Havik van de Montessorischool uit Wassenaar moesten het opnemen tegen andere schoolkampioenen. Vier kampioenen uit Oegstgeest en vier uit Voorschoten. Stef las enthousiast voor uit het boek ‘Kapitein onderbroek en de wedgiewraak’, terwijl Pippa haar ziel en zaligheid legde in het voorlezen uit ‘Sjakie en de chocoladefabriek’.

Het was voor de driekoppige jury een hele moeilijke beslissing omdat alle lezers het geweldig deden. Stef en Pipa kregen dan ook prachtige commentaren van de jury.
Maar er kan maar één winnaar zijn en die eer viel te beurt aan Thijmen Post uit Oegstgeest. Het bezorgde hem hetzelfde gevoel als alle winnaars van Olympisch goud! Thijmen gaat nu door naar de volgende ronde.

 

Tags

BibliotheekMontessorischoolNationale VoorleeswedstrijdSint JozefschoolVoorrondeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top