Ga naar hoofdinhoud

Gemeente reageert niet op WOB-verzoek

16 februari 20222 minute read

“Ministeries doen gemiddeld drie keer langer dan toegestaan over WOB verzoeken”, kopte de NOS afgelopen maand. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is het traagst met gemiddelde reactietijd van 206 dagen. Onze gemeente spant echter de kroon. Nu 239 dagen na indienen van mijn WOB verzoek, heb ik behalve alle ontvangstbevestigingen van mijn correspondentie, herinneringen en ingebrekestelling nog niets ontvangen.

Wellicht dat het iets te maken heeft met het onderwerp – wij zouden graag geïnformeerd worden over de bouwplannen op de gemeentewerf. Als omwonende en dus direct
belanghebbende zijn wij al sinds het begin van de plannen zorgvuldig geweerd van enige communicatie. Gepresenteerd als een “burgerinitiatief” waarbij “de buurt is van de plannen op de hoogte” [Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties, 26 oktober 2019] zijn wij niet betrokken geweest bij het ontwerp van dit plan, dat gek genoeg niet strookt met de eerdere visie voor het havengebied.

Een nieuwe scenariostudie geeft drie opties: stokstaartjes, stokstaartjes en stokstaartjes. Omdat de totstandkoming van deze bouwplannen en de uitwerking hiervan toch op z’n minst een wat eenzijdige visie doet vermoeden, zouden we graag de correspondentie in willen zien. De wettelijke termijn voor het uitvoeren van mijn WOB verzoek is echter al vele malen verstreken en mijn hoop op enige communicatie vanuit onze volksvertegenwoordiging is allang vervlogen. Het gebrek aan openheid door de wethouder is ronduit stuitend.

Laten we hopen dat de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen leidt tot een nieuw bestuur dat zijn taak wel serieus neemt.

Tags

GemeentewerfIngezondenWassenaarWob-verzoek
Gerelateerde artikelen
Back To Top