Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Havo-afdeling Rijnlands Lyceum krijgt opnieuw predicaat

16 februari 20222 minute read

Op 24 januari werd bekend dat de Havo-afdeling van het Rijnlands Lyceum opnieuw het predicaat excellente school heeft gekregen. De beoordeling liet even op zich wachten. Door de coronacrisis waren de scholen dicht en werd de inspectie van scholen meerdere malen uitgesteld.

Wethouder Bloemendaal bracht namens de gemeente een bezoekje aan de school. Aan de leerkrachten van de school is een taart aangeboden om het heugelijke feit te vieren dat de inspectie van het onderwijs voor de havo-afdeling het predicaat excellent heeft toegekend. Zij mogen zich de komende drie jaar excellent noemen, omdat ze de afgelopen jaren kwalitatief goed onderwijs hebben geboden en zich onderscheiden hebben met een specifiek onderwijsprofiel. 

Trots
“Wij zijn als gemeente erg trots. De school heeft een bepaalde aanpak, waarbij deze leerlingen worden gestimuleerd om te groeien. Het Rijnlands Lyceum Wassenaar, afdeling havo, is een voorbeeld voor andere scholen. En dat ook nog eens in een zware periode die het onderwijs heeft gekend met alle maatregelen door corona. Het is echt een topprestatie”, vertelt wethouder van onderwijs Ritske Bloemendaal. 

Juryrapport
In het juryrapport van de Inspectie van het Onderwijs is daarover het volgende te lezen:

“De jury is onder de indruk van de wijze waarop het Rijnlands Lyceum Wassenaar bij havoleerlingen werkt aan persoonsontwikkeling. De school weet een aanpak te bewerkstelligen waarbij deze leerlingen worden gestimuleerd om te groeien. Rijnlands Lyceum Wassenaar, afdeling havo, is een voorbeeld voor andere scholen”.

“De aanpak van de passievolle docenten kenmerkt zich eigenaarschap, een breed aanbod, maatschappelijke verantwoordelijkheid en verbondenheid.”

Predicaat excellent
Het predicaat ‘excellent’ ontvangt een school niet zomaar. De school moet voor een aantal jaar op rij door de inspectie zijn beoordeeld met een ‘goed’ en financieel in een gezonde positie verkeren. Als een school zich onderscheid in een bepaald onderdeel of werkwijze en is deze in de loop van de jaren doorontwikkeld, dan kan een school zich aanmelden voor het predicaat ‘excellent’.

Tags

Excellente SchoolGemeenteRijnlands LyceumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top