Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Brandweer Wassenaar

Storm Eunice op komst; KNMI geeft code Oranje

17 februari 20222 minute read

Het KNMI geeft code oranje af voor storm Eunice, die morgen over het land trekt. Alleen voor Limburg geldt code geel. De verwachting is dat Eunice gepaard gaat met hardere wind dan storm Dudley, die afgelopen nacht over ons land trok. Dat meldt de NOS vanmiddag. 

“Boven land zullen we veelal te maken krijgen met windkracht 8. Langs de westkust, rond het IJsselmeer, de Wadden en Friesland en Groningen is er kans op windkracht 9 of 10”, legt weervrouw Willemijn Hoebert uit tegenover de NOS. “Langs de westkust 100 tot 120 en in het noordwesten en op de Waddeneilanden en het IJsselmeer zelfs 130 kilometer per uur”, zegt Hoebert.

De storm komt naar verwachting rond 14.00 uur aan land. De piek van Eunice ligt in de middag en avond. Aan het einde van de avond en in de nacht naar zaterdag neemt de wind van het zuidwesten uit af.

Schade door Dudley
De hoogst gemeten windsnelheid tijdens storm Dudley was 114 kilometer per uur, op weerstation Lauwersoog. Een ander belangrijk verschil met Dudley is dat nu dieper landinwaarts hoge windstoten verwacht worden, legt Hoebert uit. “Dat kan mogelijk veel schade opleveren.”

Storm Dudley zorgde met name ten noorden van de grote rivieren voor schade. In meerdere provincies waaiden bomen om en raakten auto’s, huizen en gebouwen beschadigd.

Bron: NOS

Tags

Code OranjeEuniceStormWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top