Ga naar hoofdinhoud

CDA-fractievoorzitter Ronald Everard zwaait bijna af

19 februari 20222 minute read

CDA-fractievoorzitter Ronald Everard neemt bijna afscheid van de gemeenteraad. Wel blijft hij zich inzetten voor het CDA: “Ik krijg veel vragen waarom ik niet doorga en niet meer op de CDA-lijst sta. Dorpsgenoten geven geregeld aan landelijk geen CDA te stemmen, maar lokaal dat zeker te overwegen. Ik ben van 1994-2002 raadslid geweest en nu de laatste vier jaar weer. Goed om straks afscheid te nemen. Het raadswerk is een hele eer om te doen.

Het was het laatste jaar wel heftig om te combineren met mijn baan als Sociaal Assetmanager bij Vidomes, een grote regionale woningcorporatie in Haaglanden. In die rol zie je wat woningnood betekent. Na een pittige werkdag dan ’s-avonds weer drie uur vergaderen achter een computerscherm, was voor mij een aanslag op mijn gezondheid. Inmiddels ben ik weer volop aan de slag en vergaderen we gelukkig weer in de Paauw.”

Ronald in het centrumMaar er staat deze verkiezingsronde toch een jonge en fanatieke Everard op de lijst. Vader Ronald: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ik vind het mooi dat er weer een CDJA-er op onze lijst staat en het ook nog eens mijn eigen dochter Sabrina is. In 1994 stond ik zelf als jongste raadslid in de krant met haar in mijn armen. Wat is er mooier dan dat zij zich ook volop inzet voor alle Wassenaarders. Het CDA heeft zo’n 800 jonge CDJA-kandidaat raadsleden op de lijsten staan! Dat is de beste garantie voor een goede toekomst van het CDA, ook in Wassenaar.”

Politiek bedrijven doet Ronald Everard al tientallen jaren met hart en ziel voor Wassenaar. Niets is mooier dan samen campagne voeren en met de inbreng van vele Wassenaarders een uitstekend verkiezingsprogramma schrijven. Dat is pas lokaal verankerd zijn. Everard: “Met veel plezier heb ik mijn bijdrage geleverd aan een uitstekend coalitieakkoord in 2018. Mooi dat we dat hebben kunnen uitvoeren met steun van de coalitie en een groot deel van de constructieve oppositie. Jammerlijk zijn er een paar partijen die bijna overal tegen zijn.

Behaalde resultaten zonder volledig te zijn: zelfstandigheid van Wassenaar, een nieuwe burgemeester, nieuwe sporthal, eigen ambtenaren, nieuwe gymzaal, nieuwe strandpost voor de reddingsbrigade, toekomst Warenar veiliggesteld, veel woningbouwplannen gemaakt voor jong en oud, jeugdzorg betaalbaar gekregen en de gemeentefinanciën weer op orde gebracht. Ben trots op deze puike topresultaten. Partijen die zeggen dat er niet veel is gebeurd de afgelopen periode zijn jokkenbrokken.”

 

Tags

CDAGemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top