Ga naar hoofdinhoud
Zomerstorm Francis bood ook de mogelijkheid om uit te waaien...Archieffoto.

KNMI: Vanavond opnieuw code oranje

20 februari 202250 second read

Na de stormen Dudley en Eunice waarschuwt KNMI vandaag opnieuw voor zware tot zeer zware windstoten. Het weerinstituut heeft voor de periode tussen 20.00 en 23.00 uur code oranje afgegeven voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en het IJsselmeergebied. In de rest van het land geldt code geel. Dat meldt de NOS

De storm, die nu boven het Verenigd Koninkrijk raast, krijgt de naam Franklin. ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen mensen die vandaag de weg op gaan voor harde windstoten en regen. Met name in de avonduren kan er hinder zijn voor het verkeer door de weersomstandigheden. “Wees alert, ook omdat bomen na storm Eunice mogelijk minder stevig staan”, aldus Rijkswaterstaat op Twitter.

Vanwege de harde wind heeft de GGD besloten meerdere test- en vaccinatielocaties eerder te sluiten. Zo sluiten de locaties in Almere en Emmeloord al om 16.30 uur en sluit GGD Haaglanden alle testlocaties in de regio om 15.00 uur.

Staatsbosbeer waarschuwt wandelaars en fietsers om niet naar het bos te gaan, vanwege loshangende takken en oude bomen die kunnen omvallen.

Bron: NOS

Tags

FranklinKNMINOSStormWassenaar
Back To Top