Skip to content
Fotocredit: PR

Maak kennis met Watersportvereniging Wassenaar

21 februari 20222 minute read

De watersportvereniging Wassenaar is opgericht op 28 april 1966 en exploiteert twee havens. De oudste haven is de dorpshaven met ongeveer 40 ligplaatsen en
De buitenhaven “Nieuwe haven” heeft 208 ligplaatsen. De doelstelling van de vereniging was en is nog steeds om de watersport betaalbaar houden voor de Wassenaarsche bevolking.

In 1985 begon de bouw van de toen “Nieuwe” buitenhaven. Buiten de vaste leden die daar een ligplaats hebben, is er in de buitenhaven gelegenheid voor passanten, om een periode in de haven te verblijven. De passanten aantallen stijgen nog steeds jaarlijks en zijn een goede impuls voor de ondernemers van Wassenaar.

Er is voor de passanten die naar Wassenaar willen komen echter wel een struikelblok. Namelijk de hoogte van de eerste brug die zij tegenkomen, vanaf de oude rijn de Wassenaarsche watering op. Om deze brug te kunnen passeren mag de boot namelijk niet hoger zijn 2,45 meter. De boot mag ook zeker niet te breed zijn.
Dit ook vaak tot spijt van leden die best graag een grotere boot zouden willen aanschaffen, maar niet de haven van Wassenaar willen verlaten.

Het vereniging gebouw “De Thuishaven” vervult meerdere sociale taken. Leden ontmoeten elkaar hier graag om bijvoorbeeld sport te kijken of een potje biljart te spelen.
Uiteraard vaak onder het genot van een hapje en drankje. Behalve voor de leden die er graag komen, wordt ook met regelmaat iets voor de omgeving georganiseerd.

Van een bingo tot gezellige avonden waar er gezamenlijk gegeten kan worden. Nog steeds horen we te vaak van inwoners van Wassenaar dat zij niet op de hoogte van het bestaan waren van dit mooie stukje Wassenaar. Bent u geïnteresseerd in een ligplaats of zou u graag wat mee informatie krijgen,

Kijk dan eens op: www.wvwassenaar.nl Of kom langs! U kan ook telefonisch contact opnemen met de havencommissaris, Sander Daamen. 0625090370.

 

Tags

GezelligheidLid wordenLigplaatsWassenaarWatersportvereniging Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top