Skip to content

Vrijwilligers aan het woord.. Marlene van Rossum bij de VCW

21 februari 20222 minute read

Hoe komt een Katwijkse bij de Wassenaarse vrijwilligerscentrale terecht?

vrossumAnderhalf jaar geleden liep ik binnen bij het van Heekerenhuis, op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie. Onze volwassen zoons woonden inmiddels op zichzelf en door blessures kon ik niet meer zo intensief sporten als voorheen. Ik had tijd over en was al jaren op zoek naar een deeltijdfunctie. Maar daar zijn er helaas erg weinig van en de belangstelling ervoor is groot. Vrijwilligerswerk vond ik iets lastigs omdat veel van deze werkzaamheden vroeger gewone betaalde banen waren. Dat voelde niet altijd goed. Maar niet meer meedoen op de werkvloer voelde ook niet goed. Dus toch maar de knop omgezet!

Inmiddels werk ik met veel plezier als consulente bij de vrijwilligerscentrale in Wassenaar. Geen week is hetzelfde. Contact met collega’s, cliënten en de organisaties maken het werk boeiend en afwisselend. Van het administratieve gedeelte heb ik veel geleerd, fijn om daar weer mee aan de slag te gaan. De nieuwe ruimte in het van Heekerenhuis is ook heel prettig; ruim en licht. Er is voldoende mogelijkheid om hier op veilige afstand mensen met interesse in vrijwilligerswerk te ontvangen. Het is altijd weer een feestje als we iemand kunnen plaatsen in een passende vrijwilligersbaan. Want dat is waar het om gaat: vrijwilligerswerk moet een cadeautje zijn voor de hulpvrager maar ook een plezier voor de vrijwilliger zelf!

Benieuwd of er voor jou ook zo’n leuke vrijwilligersfunctie wacht? Kijk dan op onze website en neem contact op via de mail of telefoon, we maken graag kennis met je. Vrijblijvend binnenlopen kan ook op maandagochtend en donderdagochtend tussen 10 en 12 uur.

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl | info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl | 070-5113133
Volg ons ook op Facebook

Tags

VCWVrijwilligers aan het woordVrijwilligerscentrale WassenaarVrijwilligerswerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top